Witam, chciałbym się dowiedzieć czy można przyjąć dietę której bazą będą łuskane nasiona konopi ? Można je spożywać w dużej ilości tj np 300 gram? Nie przedawkuje niczego? W 100gramach jest na przykład około 500 mg magnezu, czyli przyjął bym 1500 mg co już jest chyba przedawkowaniem, jak to wygląda z resztą?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Wszelkie diety restrykcjnie eliminacyjne, ograniczone do kilku produktów, monodiety są w dłuższej perspektywie niedobre, niedoborowe lub powodujące nadmierną podaż określonych składników. Podstawą diety jest urozmaicenie. Zupełnie nie rozumiem, dlaczego konopie? Moda jakaś, żeby było "dziwnie"?
Zalecana dawka tych nasion, to 2-3 łyżki dziennie. Ale żyję już 40+, chociaż nigdy ich nie jadłam, wiec da się
Zmieniony przez - deja vu w dniu 2018-01-30 06:50:19
Zalecana dawka tych nasion, to 2-3 łyżki dziennie. Ale żyję już 40+, chociaż nigdy ich nie jadłam, wiec da się

Zmieniony przez - deja vu w dniu 2018-01-30 06:50:19
1
Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.
...
Napisał(a)
Niektóre pytania naprawdę potrafią zaskakiwać. Serio pomyślałeś, że można oprzeć dietę na nasionach? Jakichkolwiek. Sugeruję przemyśleć jeszcze raz sens takiego odżywiania.
1
Moderator działu Odżywianie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!