Dobrych kilka miesięcy byłam na diecie Montignac ale przeczytałam na forum dużo pozytywnych opini na temat diety wysokobiałkowej i postanowiłam od dzisiaj na nią przejść i w związku z tym mam do was kilka pytań
NAJPIERW USTALMY CO UWAZASZ ZA DIETE WYSOKOBIALKOWA
Może zaczne od tego że nie mam nadwagi a jedynie chce poprawić swój wygląd i pozbyć się nadmiaru tłuszczu z brzucha ,bioder i ud ,dodam też że nie ćwicze siłowo nie chodze na siłownie ,ćwicze jedynie rano
aeroby na czczo ,chciałabym dowiedzieć się czy w związku z powyższym moge spożywać ok.2g białka na kilogram masy ciała czyli w moim przypadku jakieś 106g ,i czy nie moge przekraczac tej granicy??
OCZYWISCIE MOZESZ

SPOZYCIE BIALKA W GRANICACH 1,5-2,2g/KG/DZIEN JEST SPOZYCIEM ODPOWIEDNIM. JESLI PRZEKROCZYSZ TE GRANICE - NIC SIE NIE STANIE - JEDNAK NIE MA TAKIEJ POTRZEBY.
a i jeszcze jedno ile gram białka moge przyjąć w jednym posiłku bo obiło mi się o uszy że nie można w jednej porcji pokarmu przekroczyć ok. 30 g białka czy tak jest w rzeczywistości a jeżeli tak to co w takim razie złego dzieje sie z tym nadmiarem białka
NIE MA JEDNOZNACZNYCH BADAN POTWIERDZAJACYCH TE REGULE, DLATEGO PRZYJETO ZE LEPIEJ BEDZIE JELSI PORCJE NIE BEDA JEDNORAZOWO ZBYT DUZE. NIE WOLNO JEDNKA MOWIC ZE 30G TO GRANICA I POWYZEJ NIC NI EPRZYSWOIMY ... PO PROSTU LEPIJE JESC CZESCIEJ A MNIEJSZE PORCJE NIZ 2 POSILKI NA DZIEN PO 50G BIALKA W KAZDYM JESLI ROZUMIESZ CO MAM NA MYSLI
CO SIE STANIE JELSI SPOZYJESZ WIECJ ENIZ 30G ? NIC SIE NIE STANIE. WCHOLNIESZ PRADWOPODOBNIE TE WIEKSZA ILOSC.
ALE SAMA WARTOSCI JEST MITEM W KTORY WIERZYC NIE POWINNAS.
PRZYJMI JEDNAK DO SERCA ZASADE - JEDZ CZESTO A MNIEJSZE PORCJE (5 POSILKOW/DZIEN ALE MALYCH I POZYWNYCH - Z ODPOWIEDNIA PORCJA DANYCH SKLADNIKOW ODZYWCZYCH)
pozdraiwam
Doradca w dziale Alternatywna Droga.
Kanarek.mafii.hardcor.suple.pl