Składniki:
200g serka wiejskiego
1 jajko
Lyzka octu spirytusowego
Lyzka musztardy sarepskiej
Lyzka oleju lnianego
Sól, pieprz
Wykonanie:
Jajko gotujemy na twardo i studzimy (ważne) Serek wiejski mieszamy z mokrymi składnikami i blendujemy na gładka masę. Dodajemy jajko i ponownie blendujemy calosc (ja użyłam tylko blendera ręcznego) przyprawiamy.
Jadłam dzisiaj z jajkami i mowie wam, szczypiorek na to i jest super ;) wbrew pozorom smakuje jak majonez, ktorego nie jadłam wieki, ale polecam :)
BWT
355 kcal
Węgle 8
Bialko 32
Tłuszcze 22

200g serka wiejskiego
1 jajko
Lyzka octu spirytusowego
Lyzka musztardy sarepskiej
Lyzka oleju lnianego
Sól, pieprz
Wykonanie:
Jajko gotujemy na twardo i studzimy (ważne) Serek wiejski mieszamy z mokrymi składnikami i blendujemy na gładka masę. Dodajemy jajko i ponownie blendujemy calosc (ja użyłam tylko blendera ręcznego) przyprawiamy.
Jadłam dzisiaj z jajkami i mowie wam, szczypiorek na to i jest super ;) wbrew pozorom smakuje jak majonez, ktorego nie jadłam wieki, ale polecam :)
BWT
355 kcal
Węgle 8
Bialko 32
Tłuszcze 22
