Szacuny
29773
Napisanych postów
27256
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
384609
Witam,
temat zakładam jako ciekawostkę co dostają ludzie i za co płacą.
Byłem w weekend u znajomej, która dostała "teczkę" z dietą od koleżanki swojego syna, który kupił ją od dietetyka klinicznego, żeby sobie przejrzała jak to wygląda.
Chłopak 20lat, 187cm wzrostu, 90kg wagi, żadnych chorób, żadnych problemów zdrowotnych, trening siłowy 3 razy w tygodniu plus cardio i w dzień wolny od treningu zalecana aktywność 30 minut. Co więcej - w instrukcjach ogólnych było podkreślenie że ma spożywać "do 2l wody dziennie". Poniżej kilka zdjęć - kaloryka dzienna wahała się tak od 1200 do 1350kcal.
Szacuny
17763
Napisanych postów
132954
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464565
Koleżanka obecnie stusiuje to mówi ze wciskają stare informacje które są obecnie już od jakiegoś czasu obalone, to co oni kiedyś tam przejkazywali to mają te same slajdy i klepią na zajęciach od kilkunastu lat
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
9153
Napisanych postów
83456
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
705624
Mnie to już nie dziwi , do mnie non stop przychodzą osoby z takimi pseudo dietami . Tutaj To już w ogóle ktoś poszed po bandzie ciekawe ile za to skasował. Tak przynajmniej przynoszą mi ładne kolorowe książeczki za które płacą 700 800 zł oczywiście wszystko jest to samo tylko Tylko zmieniane są dane klienta. No niestety to jest poprostu biznes i żerują na niewiedzy ludzi wciskają kit. Większość tych pseudo dietetyków rozpisuje diety nie więcej niż 1500 kcal nie wiem co oni mają w głowach. Kiedyś był u mnie facet 100 kg miał rozpisane na 1000 kcal
6313
Napisanych postów
78025
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766950
Niestety ale tak to już bywa. Sytuacja ta ma miejsce nie tylko w dietetyce. Myślę, że akurat jest to na tyle wąska specjalizacja, że osoby, które się tym zajmują, z reguły robią to z pasji, a nie z przypadku, jak w wieku innych proefesjach. Zobacz np. osoby zajmujące się budowlanką, wykładaniem kafelek, itp. Tutaj każdy znajomy, z którym rozmawiam przy wykańczaniu mieszkania trafiał na jakichś patałachów. Tak to już niestety jest, że są gorsi i lepsi w swoim fachu. Tych wyjątkowo dobrych wszędzie jest bardzo niewiele.
34744
Napisanych postów
25146
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282588
600 zł miesiecznie + inne dodatkowe opłaty . Zalecenia do tej rozpiski to orbitrek lub bieżnia 3x w tyg po 60 min Jeden przykład a znam 4 dziewczyny które pokazywały mi podobne rozpiski a z tego co mówiły to każdemu takie wciskają ( nie kliniczny ale jednak po studiach :) ) To już trener personalny po kursie lepiej zna tematy :D
Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2019-10-22 05:55:17
Szacuny
17763
Napisanych postów
132954
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464565
Jak to dietetyk kliniczny i dlas chorej osoby to mzoe i jakieś tam to by zastosowanie miało jak organizm wycięczony chorobami, ale jak dla zdrowej osoby to wg mnie słabo i jeszcze hasło dieta uderzeniowa.
Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2019-10-23 21:43:24
2
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.