4 miesiące już za mną z Differinem
początek: po ok. 6 dniach zaczynał się wysyp pryszczów, trwał do ok.3 tygodnia. Po miesiącu minimalna różnica, było nadal z 20 syfków na brodzie i na dolnej części polików.
Koło 2 miecha była dosyć nawet znaczna poprawa, zostało mi może 15 syfów, po 2,5 miesiącach szło wszystko szybko i poprawa była z dnia na dzień.na dzień dzisiejszy po 4 miesiącach: przebarwienia prawie całkowicie zeszły, na brodzie jeden syfek,na czole 2. Z brody usuneło mi 98% zaskórników,wcześniej jak syfek wychodził to była mega bomba a teraz mało co go widać. Differin zacząłem brać 1 sierpnia unikałem słońca, szczerze siedziałem w domu żeby ten wysyp przeczekać bo z takim ryj** wstyd było wychodzić, ciągle przy lustrze i sie patrzyło czy widac mocno te syfy, nieraz się fluidem smarowało
teraz ładnie można wyjść na dwór do znajomych, ważne żeby nie robic z trądziku problemu i nie ukazywać tego innym, bo wtedy oni bd widzieli że się stresujesz tym i masz mega kompleksy.
Na differinie pojadę do kwietnia potem koniec i jakiś inny lek żeby znowu to nie powróciło.
Jedzenie: unikam słodyczy, czekolada - nie znam tego
ketchupy,musztardy,i inne przyprawy ostre - są mi nieznane
staram się
pic duzo wody, nie pije mleka,nie jem płatków czekoladowych które często jadłem z mlekiem.
Przed differinem bardzo duzo leków brałem, przez 3(!)miesiące na antybiotyku azimycin,nic nie dało, tetracykliny,daverciny,metronidazole,brevoxyle i inne rzeczy nic nie dawały. Differin zrobił to co do niego nalezy.Teraz pozostały mi blizny potrądzikowe, mam zamiar pojechać gdy zbiore hajs na zabieg laserem Fraxelem
biore cynk w tabletkach przed spaniem, oraz witamine B, maść Duac, oraz maseczke oczyszczającą jakąś robioną w aptece, wszysko zmywam jakims żelem z Ziaji specjalnym do cery trądzikowej
Wniosek: mimo tego wysypu strasznego polecam Differin, efekty po 2,5 miesiącach
PS. tylko sie zastanawiam czy po wakacjach opale twarz troche skończą się i nie bd jakis zaskórników i znowu trądzik nie uderzy we mnie ? ...
Zmieniony przez - cwikla15 w dniu 2008-12-14 20:30:39