Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
32
Napisanych postów
6469
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
39130
Siema.
Sa jakies diuretyki bez recepty ? albo ewentulanie cos innego bez recepty na zbicie cisnienia po saa. od poniedzialku jestem on i to jest moj problem nr 1
albo podpowiedzzcie cos na zbicie cisnienia z lekow naprawde je obnizajacych. zadnych czosnkow i omega 3.. pozdro
Szacuny
4
Napisanych postów
261
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
45100
Ogólnie wiadomo ze diuretyki to nie zabawa...ale mi na ostatnim cyklu z prolo+meta tylko one przynosily najlepsze wyniki w zbijaniu ciśnienia.
Prestarium nie dawało rady. Cisnienie spadlo z ok 160/90 na 130/60.
Jesli sie postarsasz to bez problemu kupisz bez recepty. Wystarczy dobry bajer. Ja podjadałem Tialorid. Cena ok 7zł.
Szacuny
4
Napisanych postów
261
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
45100
Ja zawsze mowie ze to dla brata ktory wyjechal do UK. Nie zna na tyle jezyka aby pojsc do lekarza, a na nadcisnienie leczy sie juz od lat tym lekiem a na chwile obecna mu sie skończyl...i nie moge go zostawic w tej sytuacji. Do tego troche skruchy i zawsze mowie ze moge podac dane chorego. Nikt nie odmowił =D Mowie ci zawsze dziala
Szacuny
0
Napisanych postów
9
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
61
najsilniejszy naturalny diuretyk bez recepty to wyciag z uva ursi w alkocholu w plynie , 1 lyzka odwadnia w ciagu kilkunastuu minut po spozyciu ok 5 kg wody podskórnej, oszczedzajac potas komórkowy
Szacuny
17
Napisanych postów
3152
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
12195
Czosnek i takiem tam bajery nie zbijaj znacznie cisnienia i nie ma sie co łudzic radze isc do lekarza nie brac lekow na wlasna reke i poprosic o lek na zbicie cisnienia i delikatny diuretyk