Składniki ciasta:
150g mąki pełnoziarnistej(Lubella)
słodzik
2 jajka małe(ok 100-120g)
250ml mleko 0%
łyżka oliwy z oliwek
2 łyżki wody
B:40 W:110 T:25
Składniki farszu:
słodzik
kilka rodzynek
łyżka mleka 0%
ser biały półtłusty 200g
B:40 W:10 T:5
Wszystkie składniki ciasta oprócz oliwy miksujemy ze sobą, odstawiamy na kilkanaście minut, następnie dodajemy oliwe. Na rozgrzaną patelnie dajemy troszkę oliwy przed smażeniem pierwszego naleśnika i wlewamy ciasto. Ciasto ma być dość rzadkie. Każdy naleśnik smażymy z dwóch stron. Kolejno naleśniki usmażone odstawiamy aby ostygły i wkładamy farsz. To tyle

Razem wychodzą dwie porcje, każda:
B:40 W:60 T:15 KCAL:535
Bardzo smaczne

Informacja dla hardgainerów: można wrzucić na nie bitą śmietanę!

Smacznego
