Szacuny
11182
Napisanych postów
51934
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
też mnie zastanawia dlaczego żaden producent supli w Polsce nie produkuje l-theaniny, tylko jedyne co można dostać to ekstrakt z zielonej herbaty, wiele luk jest jeszcze na tym rynku...
co do phenibuta to nie zauważyłem efektu "uspokajającego"(mimo że działa na gaba), a wręcz przeciwnie, więc nie polecałbym przy nerwicy lękowej czegoś takiego
Szacuny
2
Napisanych postów
117
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
550
Nie ma przeszkód prawnych do wprowadzenia L-teaniny jako suplementu diety. Go Olimp go! Ja bym się nie obraził, gdyby Olimp rzeczywiście wprowadził to na polski rynek, bo póki co to L-teanina jest w naszym pięknym kraju praktycznie nie do kupienia.
Szacuny
137
Napisanych postów
22600
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
112308
Fenibut jest anksjolitykiem. Nie raz, nie dwa badano go pod kątem leczenia m.in. nerwicy lękowej i wykazywał działanie podobne do diazepamu (tyle, że słabsze). Problem stanowi szybkie nabywanie tolerancji na dawkę fenibuta.
Co do braku odczuwania działania uspokajającego, być może przyjąłeś złą dawkę. Generalnie fenibut ma niską toksyczność. Nie wpływa na badania krwi, moczu, testy wątrobowe (bilirubina, transaminogen itd.), pracę nerek, tarczycy i innych istotnych organów. Choć z drugiej strony - mówię z doświadczenia - bardzo łatwo przekroczyć dawkę optymalną dla siebie, a wtedy człowiek czuje się baaardzo średnio (miałam okropne mdłości przez około dobę).
Szacuny
40
Napisanych postów
9390
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
49424
Sog grasik
Oraz produkując Suple, przede wszystkim patrzy sie na rynek i jego potrzeby, albo produkujesz suple dla idei, albo dla zysku.
Te dla idei... najczesciej mają małą grupę odbiorców co za tym idzie, mały zarobek. Choć czasem sie rodzynki pokazują.
Ale w PL nie ma nawet czystej GABY, jedynie wystepuje w zestawieniach.
Tak jak np zrobinie fajnego Gainera, dodać MCT, micelarną kazeinę, białko jaja, troche colostrum do tego vitargo (którego musi być min. 50%) i już gainer kosztuje za 4 kg 250 zł, kto to kupi? mała grupa ludzi, nawet jak by ten gainer robił sam pranie i sprzątanie.
Zmieniony przez - -Szoho- w dniu 2008-11-10 21:55:07
Szacuny
11182
Napisanych postów
51934
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
bez melatoniny proszę, bo poprzestawiamy sobie zegary biologiczne i po co...?
ja bym wolał czystą theanine, nawet bez dodatku dodatkowych ziółek...
niestety Szoho ma racje, bo któżby zarabiał na suplach robionych dla idei, choć myśle, że na theaninie można by jednak zarobić...
Zmieniony przez - federer27 w dniu 2008-11-11 09:15:02