Ostatnio miewam problemy ze snem, jest płytki, budzę się w nocy, ciężko mi zasnąć. Jako główną przyczynę problemów ze snem uważam brany suplement, który w składzie ma dużo kofeiny + trochę innych pobudzaczy, niestety treningi mam dosyć późno (jeszcze przez 3 tygodnie), więc nie mogę brać tego suplementu np. tylko przed 12.
Zamówiłem dzisiaj melatoninę na allegro ale właśnie dowiedziałem się, że mam w domu również Dobroson. Poczytałem trochę i z tego co widzę to melatonina i zopiklon działają w trochę inny sposób, a zarówno jednego jak i drugiego nie powinno brać się zbyt długo. Stąd moje pytanie: przeplatać jakoś branie tych dwóch substancji? Tydzień zopiklon/tydzień melatonina?
Zamówiłem dzisiaj melatoninę na allegro ale właśnie dowiedziałem się, że mam w domu również Dobroson. Poczytałem trochę i z tego co widzę to melatonina i zopiklon działają w trochę inny sposób, a zarówno jednego jak i drugiego nie powinno brać się zbyt długo. Stąd moje pytanie: przeplatać jakoś branie tych dwóch substancji? Tydzień zopiklon/tydzień melatonina?
"Nie głaskało mnie życie po głowie
Nie pijałem ptasiego mleka
No, i dobrze! No - i na zdrowie!
Tak wyrasta się na człowieka!"
DZIENNIK http://www.sfd.pl/DT__Chudzi_moga_iśc_na_ryby__by_pilkaPN-t1006905.html