Aktualnie jestem na reverse diet i tygodniowo zwiększam kalorykę o 100 kcal. Zaczynałem z 1600 kcal, teraz jem 2000. Mimo zwiększenia kalorii wciąż chudnę i stąd pytanie czy mogę zwiększyć kalorykę do 150-200 kcal tygodniowo ? Chciałbym delikatnie przyśpieszyć proces wejścia na masę, jednak boję się, że zwiększenie kalorii sprawi odłożenie się tłuszczu. Co wg Was powinienem zrobić ? Dołożyć kalorie czy postawić na monotonną cierpliwość ? :) Z góry dzięki za odpowiedzi !
...
Napisał(a)
Witam !
Aktualnie jestem na reverse diet i tygodniowo zwiększam kalorykę o 100 kcal. Zaczynałem z 1600 kcal, teraz jem 2000. Mimo zwiększenia kalorii wciąż chudnę i stąd pytanie czy mogę zwiększyć kalorykę do 150-200 kcal tygodniowo ? Chciałbym delikatnie przyśpieszyć proces wejścia na masę, jednak boję się, że zwiększenie kalorii sprawi odłożenie się tłuszczu. Co wg Was powinienem zrobić ? Dołożyć kalorie czy postawić na monotonną cierpliwość ? :) Z góry dzięki za odpowiedzi !
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Witam.
Spadek wagi ciała nie powinien Cie dziwić, w końcu niepotrzebnie przedłużasz głęboki deficyt kaloryczny. Reverse diet to kiepska metoda powrotu na dodatni bilans kaloryczny. Osobiście proponowałbym Ci wrócić na bilans zero w ekspresowym tempie. Skończyłeś na strasznie niskim pułapie kalorii. Twój metabolizm mógł w takim przypadku oberwać.
Zmieniony przez - dudee w dniu 2016-07-15 11:27:27
Spadek wagi ciała nie powinien Cie dziwić, w końcu niepotrzebnie przedłużasz głęboki deficyt kaloryczny. Reverse diet to kiepska metoda powrotu na dodatni bilans kaloryczny. Osobiście proponowałbym Ci wrócić na bilans zero w ekspresowym tempie. Skończyłeś na strasznie niskim pułapie kalorii. Twój metabolizm mógł w takim przypadku oberwać.
Zmieniony przez - dudee w dniu 2016-07-15 11:27:27
...
Napisał(a)
Witaj ,
Oblicz sobie na nowo bilans kaloryczny na teraźniejszą wagę i wejdź na tą kaloryczność. Nie ma sensu tak powoli dodawać kalorie bo i tak jesteś na minusie. Lepiej wyjdzie się dodać od razu więcej kalorii , zwiększyć intensywność treningów.
Pozdrawiam
Oblicz sobie na nowo bilans kaloryczny na teraźniejszą wagę i wejdź na tą kaloryczność. Nie ma sensu tak powoli dodawać kalorie bo i tak jesteś na minusie. Lepiej wyjdzie się dodać od razu więcej kalorii , zwiększyć intensywność treningów.
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Jednak czy taki wzrost kalorii nie wpłynie negatywnie na moją sylwetkę ? Moim priorytetem jest wejście na masę z jak najniższym bf-em, gdyż wszystkie wcześniejsze redukcje kończyły się błyskawicznym zalaniem. Pytam się z tego powodu, ponieważ chcę się gruntownie upewnić, że dodanie większej ilości kalorii nie doprowadzi to gwałtownego wzrostu fatu w moim organizmie. Dodam, że aktualnie ważę 60 kg, więc jest to bardzo mało
...
Napisał(a)
Jeżeli Twoja dieta nie była głodówką (zbyt restrykcyjna niska ilość kalorii ) oraz drastycznie nie opuszczałeś wartości energetycznej w krótkim przedziale czasowym, to efekt ''zalania'' nie powinien Ci grozić.
Polecane artykuły