Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
48
Panowie, wiele pisze się tu o MMA, K-1, Tajskim, itp.
Są one niewątpliwie na topie... i wcale sie nie dziwię
Ja chciałbym się dowiedzieć co wiecie o dog brothers i czy ktoś prócz formacji z którą ja trenuję się w Polsce jeszcze tym zajmuje??
Jeśli macie jakieś pytanka zapraszam do dyskusji.
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
48
http://www.dogbrothers.com/ jest to miesznaka bjj, tajskiego boksu,elementy combat i filipińskich sztuk walki kijem... taki swoisty misz masz;)
Ja co prawda trenuję to zaledwie od kilku miesiecy ale myślę ,że skuteczność poznanych technik jest wysoka. Walki jakie widziałem na kaestkach ze Stanów(tam to powstało) to czysty full contact w wersji hardcore. Walka rozpoczyna się w stójce na kije (jedyne ochraniacze to maski które później można przeciwnikowi zedrzeć i rękawice) a konczy sie zazwyczaj w parterze;) Ilość zasad ograniczona do minimum.
Trenujemy w Bydgoszczy, więc jeśli są chetni zapraszam(trener się ucieszy).
Szacuny
0
Napisanych postów
144
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
1695
slyszalem o tym jakis czas temu. a nie dalej jak dzisiaj kolega wspominal ze trenujecie gdzies w okolicy... no wlasnie ponoc to nie do konca legalne? slyszalem o jakis problemach z lokalem (?). ile w tym jest sportu a ile ... hardcoru? jakie trzeba miec predyspozycje? jest jakas kontrola nad trenujacymi? nie za duzo zadalem pytan? Pytam bo latwiej bylo mi w bydgoszczy namierzyc DB niz BJJ.
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
48
no więc trnujemy w fordonie na Hallera w budynku laboratorium, treningi kosztują 70 złmiesiąc 3razy natydzień(wtorki, czwartkigodz19, sobota 11.30) po 2 godz. Warunki treningowe uważam za dobre,a grupa nie jest liczna co jest dużym plusem. Wszystko jest całkowicie legalne. Instruktor jest spoko i co najważniejsze ma dużo wiedzy do przekazania. Jak wspomnialem trenujemy zaledwie kilka miesiecy i dopiero niedługo zaczniemy poważnie sparować...ale nikogo nie namawiam a chętnych zapraszam;) pozdrawiam
Szacuny
0
Napisanych postów
144
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
1695
z tego co ja widzialem to nie ma zasad. tzn. zaczyna sie w stojce z kijami:jeden dlugi, jeden krotki, dwa krotkie. a co potem to juz zalezy od umiejetnosci i checi zawodnikow: kije, mlocka, parter. przegrywa ten ktory pierwszy wymieknie . boruta na jakims forum zamiescil linki do filmikow z walkami ze stanow: z sali treningowej i ... łączki na ktorej sie piorą. zasada jest taka ze jak odrzucaja bron to zdejmuja maski (lub ktos im zdejmuje zeby nie przerywac akcji ).ochraniacze to maski od szrmierki + ochrona kolan i lokci. kolesie na filmie chwala sie ze sport jest "urazowy", bo tymi kijami tluka sie jak popadnie (zlamania, stluczenia). mnie natomiast ciekawi rekrutacja (o to juz pytalem), bo np. w kravce nie trenuja kolesi, ktorzy mogliby to wykozystac w inny niz obrona sposob (np. ustawki itp.)