Witam od wczoraj zacząłem robić trening domatora ( bez ekspandera ) rozłożyłem go na różne dni
Poniedziałek - Klatka
Wtorek - Nogi
Środa - Klatka
Czwartek - Brzuch
Piątek - Nogi
Sobota - Klatka
Niedziela - Brzuch
BTW chodzi mi o znaczenie znaczenia słowa " do zmęczenia " w treningu . Wczoraj robiłem klatkę i gdy robiłem pierwszą serie robiłem pompki ile dam rade potem minuta odpoczynku inny rozstaw rąk i znów odpoczynek . I jestem zawiedziony gdyż nie mogłem już ruszać rękoma po pierwszej serii wszystkich ćwiczeń. Nie wiem może " do zmęczenia " znaczy 10-15 powtórzeń . Chciałbym jeszcze dodać że dziś gdy robiłem ćwiczenia na nogi razem zrobiłem 5 x 30 i ostatnia seria 50 przysiadów i 5 x 30 i ostatnia seria 60 wspięć i tak czuję że to i tak nie wszystko choć pewnie jutro nie wstanę z zakwasów . Co zrobić bo jutro już robię znów klatkę może spróbować zmniejszyć ilość powtórzeń czy robić na maxa ale tylko jedną serie ?
Przemieściłem temat . Użytkownik Qanto pisał ze jest to zły plan gdyż mięśnie się nie zdążał zregenerować , więc jak mam je rozłożyć ? Dieta to https://www.sfd.pl/Dieta_na_mase/74_kg-t682492.html jeszcze nie oceniona . Może jak wpadnie kilka złotych to kupie hantele .
A tu ćwiczenia
1.Pompki płasko(dowolna z podanych wersji)-4-5 serii x do zmęczenia-ze zmiennym rozstawem dłoni.
2.Pompki głową w dół(nogi na podwyższeniu-rys.5)-4-5 serii x do zmęczenia- ze zmiennym rozstawem dłoni.
3.Pompki na taborecie(F)-3-4 serie x do zmęczenia
4.Pompki przy ścianie(rys.2)2-4serii x do zm.
5.Pompki w podporze tyłem(G)2-4serii x do zm.
Usunąłem tylko jedno ćwiczenia czyli pompki boczne gdyż nie mogę ich wykonać .
1. 30 powtórzeń 15 z wąskim rozstawem rąk
2. 20 , 15 z wąskim rozstawem rąk
3. tutaj robie tylko z wąskim rozstawem rąk z powodu " sprzętu "
4. 25 powtórzeń
5. 25 powtórzeń
Zmieniony przez - TakTen w dniu 2011-01-04 20:51:11
Poniedziałek - Klatka
Wtorek - Nogi
Środa - Klatka
Czwartek - Brzuch
Piątek - Nogi
Sobota - Klatka
Niedziela - Brzuch
BTW chodzi mi o znaczenie znaczenia słowa " do zmęczenia " w treningu . Wczoraj robiłem klatkę i gdy robiłem pierwszą serie robiłem pompki ile dam rade potem minuta odpoczynku inny rozstaw rąk i znów odpoczynek . I jestem zawiedziony gdyż nie mogłem już ruszać rękoma po pierwszej serii wszystkich ćwiczeń. Nie wiem może " do zmęczenia " znaczy 10-15 powtórzeń . Chciałbym jeszcze dodać że dziś gdy robiłem ćwiczenia na nogi razem zrobiłem 5 x 30 i ostatnia seria 50 przysiadów i 5 x 30 i ostatnia seria 60 wspięć i tak czuję że to i tak nie wszystko choć pewnie jutro nie wstanę z zakwasów . Co zrobić bo jutro już robię znów klatkę może spróbować zmniejszyć ilość powtórzeń czy robić na maxa ale tylko jedną serie ?
Przemieściłem temat . Użytkownik Qanto pisał ze jest to zły plan gdyż mięśnie się nie zdążał zregenerować , więc jak mam je rozłożyć ? Dieta to https://www.sfd.pl/Dieta_na_mase/74_kg-t682492.html jeszcze nie oceniona . Może jak wpadnie kilka złotych to kupie hantele .
A tu ćwiczenia
1.Pompki płasko(dowolna z podanych wersji)-4-5 serii x do zmęczenia-ze zmiennym rozstawem dłoni.
2.Pompki głową w dół(nogi na podwyższeniu-rys.5)-4-5 serii x do zmęczenia- ze zmiennym rozstawem dłoni.
3.Pompki na taborecie(F)-3-4 serie x do zmęczenia
4.Pompki przy ścianie(rys.2)2-4serii x do zm.
5.Pompki w podporze tyłem(G)2-4serii x do zm.
Usunąłem tylko jedno ćwiczenia czyli pompki boczne gdyż nie mogę ich wykonać .
1. 30 powtórzeń 15 z wąskim rozstawem rąk
2. 20 , 15 z wąskim rozstawem rąk
3. tutaj robie tylko z wąskim rozstawem rąk z powodu " sprzętu "
4. 25 powtórzeń
5. 25 powtórzeń
Zmieniony przez - TakTen w dniu 2011-01-04 20:51:11