Składniki
- orzechy laskowe 300g
- nerkowce 50g
- erytrol 150g
- kakao 50g
- olej kokosowy 20g
Przygotowanie
Jeśli mamy orzechy blanszowane to kroki 1-2 pomijamy
1. Wstawiamy orzechy do piekarnika na 150 stopni i 15 minut
2. Po ostudzeniu wsypujemy do słoika i potrząsamy aż gorzka skórka odejdzie
3. (Opcjonalnie) Erytrol warto w młynku do kawy zmielić na puder. Ułatwi to na koniec pracę blenderowi przy mieszaniu wszystkich składników
3. Blendujemy orzechy aż puszczą olej co w zależności od mocy blendera i jakości ostrzy powinno zająć do 10 minut
4. Dodajemy kakao, erytrol i olej i blendujemy do dokładnego wymieszania.
Makro na 100g: 442 kcal, 12b, 40t, 13w
Wychodzi niecałe 6 takich porcji po 100g
Zmieniony przez - 4mass w dniu 2019-12-15 17:25:25
- orzechy laskowe 300g
- nerkowce 50g
- erytrol 150g
- kakao 50g
- olej kokosowy 20g

Przygotowanie
Jeśli mamy orzechy blanszowane to kroki 1-2 pomijamy
1. Wstawiamy orzechy do piekarnika na 150 stopni i 15 minut
2. Po ostudzeniu wsypujemy do słoika i potrząsamy aż gorzka skórka odejdzie
3. (Opcjonalnie) Erytrol warto w młynku do kawy zmielić na puder. Ułatwi to na koniec pracę blenderowi przy mieszaniu wszystkich składników
3. Blendujemy orzechy aż puszczą olej co w zależności od mocy blendera i jakości ostrzy powinno zająć do 10 minut
4. Dodajemy kakao, erytrol i olej i blendujemy do dokładnego wymieszania.
Makro na 100g: 442 kcal, 12b, 40t, 13w
Wychodzi niecałe 6 takich porcji po 100g

Zmieniony przez - 4mass w dniu 2019-12-15 17:25:25
4