Witam.
Mam w swojej diecie takie oto danie, rybkę uwielbiam ale nigdy nie robiłem jej w taki sposób, mam patelnie teflonową.
Mam tego dorsza zawinąć w folię (ile razy/ile warstw) i smażyć na patelni (sucha czy podlana olejem) ? Przykrywać to pokrywką ? Przewracać tą rybę na drugą stronę ?
dorsz z ryżem i kapustą kiszoną
Składniki dodatkowe: Cebula, sól, pieprz, zioła prowansalskie, cytryna. Ryż należy ugotować wg wskazówek na opakowaniu, tak żeby nie doprowadzić do rozgotowania. Świeży (lub odmrożony) filet z dorsza zaleca się skropić cytryną, dodać przyprawy i smażyć na niskim ogniu ok 10min, wcześniej zawiniętego w folię aluminiową (długość smażenia w zależności od grubości ryby). Kapustę kiszoną kroimy w kawałki, dodajemy startą na tarce marchew, pokrojoną w kostkę cebulę, pieprz, olej rzepakowy i mieszamy.
Zmieniony przez - tkdmario w dniu 2014-07-10 16:30:49
Mam w swojej diecie takie oto danie, rybkę uwielbiam ale nigdy nie robiłem jej w taki sposób, mam patelnie teflonową.
Mam tego dorsza zawinąć w folię (ile razy/ile warstw) i smażyć na patelni (sucha czy podlana olejem) ? Przykrywać to pokrywką ? Przewracać tą rybę na drugą stronę ?
dorsz z ryżem i kapustą kiszoną
Składniki dodatkowe: Cebula, sól, pieprz, zioła prowansalskie, cytryna. Ryż należy ugotować wg wskazówek na opakowaniu, tak żeby nie doprowadzić do rozgotowania. Świeży (lub odmrożony) filet z dorsza zaleca się skropić cytryną, dodać przyprawy i smażyć na niskim ogniu ok 10min, wcześniej zawiniętego w folię aluminiową (długość smażenia w zależności od grubości ryby). Kapustę kiszoną kroimy w kawałki, dodajemy startą na tarce marchew, pokrojoną w kostkę cebulę, pieprz, olej rzepakowy i mieszamy.
Zmieniony przez - tkdmario w dniu 2014-07-10 16:30:49