Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
219
Witajcie !
Moje mieszkanie ma 3,5 metra wysokości. Chcę w nim porządny drążek do podciągania (drążki do framugi odpadają - są za niskie i przede wszystkim nie umożliwiają szerokiego nachwytu).
Zastanawiam się pomiędzy drążkiem ściennym a sufitowym - przeciwko ściennemu przemawiają problemy z wykonywaniem wszystkich ćwiczeń (odległość od ściany), z sufitowym - problem z wysokością mieszkania.
W związku z tym, czy ktoś kojarzy drążek sufitowy, który ma odległość pomiędzy sufitem a drążkiem ok 1m ? Montaż drążka na linach chyba nie jest najlepszym pomysłem ?
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
219
Przejrzę drążki przyścienne dobrze w takim razie. Inna sprawa to to, że jedyne miejsce, gdzie mógłbym go do ściany mocować, to nad wejściem do kuchni, w ścianę ze średniej jakości cegły. Boję się trochę o to, że ściana nie będzie trzymać dobrze (to raz) i że może popękać od borowania niewiele nad wejściem i nad nadprożem. Dlatego tak zależało mi na suficie. Co do linek, takie właśnie były moje podejrzenia, że brak stabilności będzie problemem, niestety je potwierdziłeś.
Edit: gdyby komuś przyszło do głowy inne rozwiązanie, niż drążek przyścienny, które umożliwi zamocowanie w tak wysokim mieszkaniu, proszę o sugestie :)
Zmieniony przez - dr_Fell w dniu 2014-02-17 19:40:47
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
219
Czytam właśnie od wczoraj o kółkach i bardzo mnie zaciekawiły. Będą jednak posiadały tą samą wadę (zaletę ?) co drążek na linach - brak stabilności. Czy to będzie przeszkodą, czy pomocą w trenowaniu mięśni ? (szczególnie chodzi mi o mięśnie pleców - szeroki nachwyt).
Kółka też z tego co widzę, w ostatniej fazie podciągania większość ludzi odruchowo obraca trochę - czy to nie redukuje wysiłku jakichś partii mięśni ?