Mierzę niecałe 180cm, rozstaw rąk ~185cm (od czubka środkowego palca do czubka środkowego palca ;)), rozstaw barków ~50cm.
Moją główną wątpliwością jest rozstaw chwytów wąskich (nie wiem jak to się nazywa). W pierwszym drążku jest to 27cm, w drugim 35cm. Na kulturystyka.pl w atlasie i ćwiczeniach na grzbiet jest napisane, że rozstaw rąk powinien być 20-25cm. Dodatkowo ja zbyt wielki nie jestem ;)
Szacuny
17
Napisanych postów
2580
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
31633
Moim zdaniem oba drążki są godne polecenia. Cenowo są przystępne i dodatkowo można na nich zrobić wyśmienity trening pleców i brzucha. Nie kieruj się swoimi gabarytami, tylko tym, żeby drążek pomógł Ci nabrać masy i siły. Chyba że masz inne cele treningowe.
Szacuny
0
Napisanych postów
13
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
207
Zamówiłem przedwczoraj wieczorem drążek od Marbo. Pierwsze wrażenie - dobre. Ale niestety na stronie praktycznie żadna informacja nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości.
Profil 40x40mm? W rzeczywistości 30x30mm
Waga 6kg? Są niecałe 2kg
Szerokość drążka 120cm? Jest 115cm.
Wymiary podstawy (tutaj najmniej istotne) 65x30cm? 70x30cm
Wąski chwyt 35cm? Ma 36cm (różnica jednak jest, wiem że się czepiam ;P)
Materiał wykonania rączek - dobry. Ale jednak się "obkręcają". Nie są na sztywno połączone z el. metalowymi.
Szacuny
0
Napisanych postów
13
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
207
Nie mam dziś sprzętu żeby wywiercić otwory w suficie. Zrobię to w sobotę. Sam drążek sprawia wrażenie dość mocnego jak na swoją wagę. Niemniej nie mam zamiaru go zwracać ani nic podobnego ;) Tylko chciałem podzielić się spostrzeżeniami i dowiedzieć z czego te różnice mogą wynikać.
Szacuny
50
Napisanych postów
12867
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
90343
Nie mam pojęcia. I trochę mnie to dziwi. Na pewno odpowiednio mierzysz ten profil? Reszta wymiarów, to już akurat mało ważna. Ale jeżeli taka różnica w profilu i w wadze, no nie ładnie. Powinni to zmienić na stronie.