Szacuny
91
Napisanych postów
4195
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
79357
Witam, Od jakiegos tygodnia dokucza mi dretwienie/cierpniecie ? palców, chodzi dokladnie o lewą dłoń, zdretwiałe mam 3 palce, serdeczny, wskazujący i 'fingerfaker' czyli srodkowy.. przez okres sierpień/polowa wrzesnia pracowalem fizycznie, z czego dwa ostatnie tygodnie nosilem skrzynki/wiadra gdzie ucisk na dłonie i palce jest b.duzy. Przez ten okres nie ćwiczyłem w ogóle.
Ogólnie to chodzi mi o to co moze byc przyczyną, nie bola mnie palce, nie mam tez uczucia ze ich nie czuje, po prostu takie glupie uczucie mrowienia/dretwienia w tych palcach.. nie przeszkadza mi to w niczym, tylko sprawia dyskomfort.. od 3dni biore magnez/potas itp. ale nic nie pomaga, dać sobie jeszcze czas czy lecieć do specjalisty, neurologa chyba w tym wypadku ?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12443
Napisanych postów
161889
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240247
Wasp.
żeby nie tworzyć nowego wątku.. to czy takie drętwienie części dłoni może być spowodowane przez ganglion? u mnie zdrętwiałe jest non stop kawałek palce wskazującego a ganglion jest z nim akurat na jednej linii.. raz jest raz go nie ma, ale czucie jakby to nie byl moj palec jest non stop :D
Szacuny
152
Napisanych postów
1971
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
15863
Może być to początkowa faza zespołu cieśni nadgarstka lub coś związanego z nerwami dłoni . Dla poprawy możesz moczyć dłoń w ciepłej wodzie ze solą ( w trakcie zaciskając i prostować palce), oraz okładać nadgarstek octem jabłkowym. Nie zaszkodzi również rozciąganie mięśni rąk np. zwisanie na drążku np. 4 serie po 15 sekund.
Szacuny
13
Napisanych postów
15
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
1377
Mialem takie same objawy. W moim przypadku spowodowane to bylo lekkim naderwaniem wiezadel w odcinku szyjnym. Spowodowalo to naturalne spiecie miesni celem usztywnienia szyi. Takie wlasnie naturalne spiecie powoduje ucisk nanerwy splotu naramiennego. Pierwszymi objawami jest wlasnie mrowienie/dretwienie palcow u dloni.
Szacuny
91
Napisanych postów
4195
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
79357
ok, dzieki panowie za odpowiedzi..
DiskoChlosta jak mi tak teraz napisales to moze faktycznie jedno laczy sie z drugim.. czesto do tej pory mialem tak ze wystarczy ze zle podnioslem jakis ciezar, lub przez nieuwage cos "nadrywalem" jakby z tylu w szyji, byc moze to przez to tak sie dzieje teraz z tą ręką