Szacuny
0
Napisanych postów
22
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1111
Witam,
Postanowiłem niedawno sprawdzić ćwiczenie, mianowicie prostowanie nóg w siadzie, jednak czego bym nie robił to podczas tego ćwiczenia drgają mi strasznie nogi, przez co nie mogę się skupić na poprawnej technice i jest to po prostu denerwujące.
Zauważyłem też, że owe drganie występuje również bez jakiegokolwiek obciążenia (chociaż o mniejszej sile). Myślałem, że po kilku treningach wszystko będzie w porządku, ale niestety drganie nie ustąpiło.
Jakieś porady jak sobie poradzić z owym drganiem? Może zastąpić to ćwiczenie jakimś innym? Dodam również, że drganie te jest bezbolesne, tylko nadzwyczaj denerwujące.
Szacuny
2
Napisanych postów
133
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
17687
Też mam takie drgania to chyba normalne... zazwyczaj pojawiają się zaraz po ciężkich przysiadach, gdzie następnie podchodząc do innego ćwiczenia np. prostowanie nóg czy wyciskanie na ławeczce pojawiają się drgania.
Szacuny
386
Napisanych postów
37478
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
126450
opisz to dokładniej, jak występuje, kiedysię nasila- a takżę przeanalizuj ułożenie ciala, nóg; może masz jakieś problemy z kolanami, kręgosłupem, może niewygodnie układasz się na maszynie- przyczyn może być wiele. jesli nie da się wyeliminować tego problemu to proponuje znaleźć inne ćwiczenie bo to aż tak ważne i wydajne nie jest...
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
Szacuny
0
Napisanych postów
22
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1111
Dzisiaj spróbowałem zrobić jedną serię wyprostów przed przysiadami, brak drgania. Po seriach przysiadów wziąłem się za wyprosty tak jak mam to w planie i lekkie drżenie pojawiło się dopiero w 3 serii więc jest poprawa, bo ostatnio nogi drżały mi od razu, nawet bez obciążenia i to bardzo nieznośnie. Jest poprawa więc mam nadzieję, że za tydzień będzie jeszcze lepiej.