Szacuny
3
Napisanych postów
123
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
15284
Siema. Mam pewien problem, od jakiegoś czasu a mianowicie 2 tygodni drga mi lewa powieka. Nie drga ona cały czas, ale często co jest bardzo uciążliwe. Wiem, że może być to spowodowane brakiem magnezu - brałem witaminy z olimpu i uzupełniałem magnez a teraz także go uzupełniam ale już nie witaminami z olimpu więc to mogę wykluczyć. Czytałem że ze stresu może drgać powieka, tu możliwe ale przecież to już trwa 2 tygodnie . Wiecie czym to może być spowodowane, albo jak temu zapobiec?
Szacuny
1
Napisanych postów
57
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
236
brak magnezu. mialem to samo i tez lewa drgala.znajomi doradzili magnez i przeszlo. pozatym zmeczenie i niewysypiane tez swoje robilo. zainwestuj w latwo rozpuszczalny magnze. nie jest drogi, a skuteczny ;)
Szacuny
3
Napisanych postów
123
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
15284
Właśnie też tak myślałem. Nie biore już witamin z olimpu w tabsach, tylko magnez rozpuszczalny i witaminy z KRUGERA. Pije dużo wody, a często na 2-3 butelki wody jedna butelka to muszynianka (zwiększona zawartość magnezu i wapnia) - i dalej to samo. Chyba że jeszcze za mało witamin?
Szacuny
3
Napisanych postów
123
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
15284
Hmm.. Brałem Vita-Min Miltiple sport, potem cały czas zwykłe witaminy. Dodatkowo brałem 1-2 porcje rozpuszczonego magnezu ( nie pamiętam dokładnie ile go tam było, zwykłego z apteki nie mogę brać, ponieważ mam uczulenie na jeden ze dodatków dodawanych do tabletek z magnezem). Piłem dużo wody no i z zwykłych produktów też był magnez. Może faktycznie, naraz zmniejszyłem dawke magnezu i luteiny więc to by pasowało.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51928
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Głównym powodem może być stres , nieodpowiednia ilość snu i nadmierna ilość spożywanej kofeiny . Sama kofeina podobno wypłukuje magnez z organizmu . Piszę podobno . Jak to nic z tego to lekarz niezbędny .