Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Drożdże piekarnicze, a redukcja?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1598

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 55 Wiek 31 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1249
Witam, mam dość dziwne pytanie, a nie znalazłem po forum. Planuje urozmaicić sobie dietę o jakieś średnio zdrowe żarcie, ale żeby makro się trzymało kupy. Moja siostra ma jakiś przepis na pizze 10 szt gdzie na posiłek wystarcza 2 lub 3 max. Jest w nich nawet nie za dużo mąki a dokładnie:
400g mąki na wszystkie i drożdze świeże 40g i tutaj pytanie o te drożdze czy są one neutralne dla diety czy jednak to raczej ala fast food :D. Nie mam w tym temacie wgl doświadczenia dlatego zwracam się z prośbą do was bardziej doświadczonych ;)
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51928 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Drożdże piekarnicze są zdrowym składnikiem diety, źródłem niektórych witamin. O ile nie będziesz ich jadał garściami (albo na surowo), to nic się nie stanie. Pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 55 Wiek 31 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1249
Nie bede :) tylko te 40g do 10 pizz czyli 3 posilkow w dodatku to raz w tyg mniej wiecej :) To jest w szoku, że można takie dobre pizze zrobic przy relatywnie niskiej kalorycznosci :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78010 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766861
Akurat drożdżami bym się tutaj nie martwił. Poza tym jak raz w tygodniu zjesz pizzę, to nic się nie stanie. Skup się na ogólne jakości diety.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51928 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Pizza jest trochę demonizowana, a jeśli jada się ja z umiarem, jest w niej mało "buły", a dużo wartościowych dodatków typu mięso, warzywa, ser - jest to całkiem niezły posiłek. Ludzie tyją od pizzy przede wszystkim, kiedy jadają pizzę kiepskiej jakości (zamiast sera wyrób seropodobny na margarynie, mielonka zamiast mięsa) i po prostu za dużo...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
tutaj mam właśnie taka na bardzo cienki cieście i własne składniki szynka parmenska ser oliwki itp
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Czyli jak najbardziej ok :).
1
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Co dzieje się podczas treningu ?

Następny temat

Dieta redukcyjna do oceny, 69kg

Alldeynn
Polecane artykuły