Szacuny
2
Napisanych postów
115
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1016
Witam... Przez ostatnich pare tygodni bardzo dużo śpie, przychodze ze szkoły, zjem sobie i jak siadne przed TV albo sie poloze to odrazu zasypiam, śpie tak po 6 godzin (całe popołudnie) Potem około 23, 24 zas sie klade spać. Rano wstaje i zas caly dzien śpiący jestem. Może to być spowodowane brakami jakiś witamin ? Prosze o mądre odpowiedzi
kurczak, ryz i kreatyna zrobi z ciebei sku.rwy.syna
Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
7
może i masz racje, potrafie przesiedziec cały dzien w domu przed kompem albo zeszytem . Fakt musze sobie znalesc jakies zajecie mozse i to mi pomoze. ok dziex postaram sie cos wymkminic.
Szacuny
5
Napisanych postów
69
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
151
Tak jak piszesz,organizm może potrzebować jakiś witamin.Nie znam się na tym za dużo,więc nic Ci z witamin nie poradze.Dobrze by było gdyby ktoś tu napisał o jakie witaminy chodzi(jeśli w ogóle o jakieś chodzi?).Mam podobny problem w sumie... tak się złożyło że siedze w domu teraz przez cały czas i do moich codziennych obowiązków należy;czytanie,uczenie się i troche sprzątania.Kłade się jakoś o 23 i wstje o 11/12 cała zmęczona.Nie wiem doprawdy dlaczego tak długo spię i po czym jestem tak zmęczona.
Kolego wyżej Tobie jeszcze polece coś.Jak przychodzisz ze szkoły to zjedz obiad,jakoś 30 minut po rzyjściu i nie siadaj po obiedzie przed TV - jesteś zmęczony i najedzony(po obiedzie) i jak usiądziesz wygodnie przed telewizorem chce Ci się spać.Weź się za jakieś inne zajęcia,hmmmm?Może przejdź się z psem,jak masz.Albo poćwicz torchę(jakieś przysiady,biegi),to na pewno odciągnie Cie od spania.
Szacuny
2
Napisanych postów
115
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1016
tak sie składa że chodze na siłownie 3 razy w tygodniu i nigdy nie miałem takich problemów. Wybieram sie w przyszłyn tygodniu na badania mam nadzieje że to tylko niedobór jakis witami.
Szacuny
0
Napisanych postów
15
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
340
A może to anemia? Powoduje ja brak żelaza w diecie ale także niedobór witaminy B12 (potrzebna do wchłaniania żelaza).
Niedobory te wywołują: objawy anemii, przyspieszenie czynności serca i oddechów, szybkie męczenie się, bóle i zawroty głowy, mroczki przed oczami, osłabienie mięśni, senność itd.
Zmieniony przez - mwatka w dniu 2008-03-01 11:12:06
Szacuny
2
Napisanych postów
115
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1016
To nie od stylu zalezy tylko poprostu w poludnie sen mnie powala, śpie zadużo i dalej spiący jestem...wczoraj spalem 16 godzin, gdy przyszedlem ze szkoly kimło mi się i wstałem o 18, potem poszedlem spać o 24 a wstałem dzis o 10 rano.
Szacuny
17
Napisanych postów
150
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1381
Nie tylko od stylu (dieta, trening itp. itd.) ale głównie od tego. Wstań o 6.00 rano przez cały dzień nie urządzaj sobie drzemek, idź spać o 21.30-22.30 i problemu nie bedzie bo organizm to zrozumie do tego lekka dieta (jak zjesz ziemniaczki z kotletem to jasne ze osłabniesz bo organizm sie skupi na trawieniu tego, a węglowodanów(ziemniaki) i białek (kotlet) nie wolno łączyć bo przeszkadzaja sobie nawzajem - o zdrowej diecie mówie). Po posiłju najlepiej się przejść po świeżym powietrzu aby pobudzić trawienie.
Szacuny
0
Napisanych postów
40
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1997
Za długo śpisz ja sam na sobie to zaobserwowałem, jeżeli śpisz po 12 godzin to będziesz czuł się nie wyspany i zmęczony cały dzień - to taki paradoks za dużo snu szkodzi, śpij tyle ile należy organizm potrzebuje 7-8h snu wiec kładziesz się o 23 wstajesz o 7... a nie spanie od 12 do 12 przy takim trybie życia cały czas będziesz zmęczony i senny.
Szacuny
17
Napisanych postów
877
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
4491
Ktos kieds powiedział ze to moze byc spowodowane cukrzycą,ja osobiscie spie po 6h i nie jestem senny w czasie dnia,ale jak mam dzien wolny jak np sobota porafie przespac 15-17h to jest nie normalne,ale badania mam ok ,a gdy np sie przespie po szkole 3 h to jak wstane to jestem tak zmęczony ze nie mam w ogóle sił,moze jednak brak witamin i jednak ten tryb zycia ma duze znaczenie
Dla mnie RonaldoR9 jest najlepszym piłkarzem wszechczasów,,na zawsze pozostanie w moim sercu.