Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum.
Wzrost 175 cm.
Zacząłem ćwiczyć w styczniu na początku tego roku.
Wążyłem wtedy 65,6kg
zdjęcie 1a - 6.1.2019
Cały byłem szczupły, nie mam ambicji, żeby budować wielką masę mięśniową, ale bardzo przeszkadzał mi wystający duży brzuch.
Na deficycie kalorycznym (ok. 2000kcal), ćwicząc 3-4 razy w tygodniu zszedłem do wagi 63kg, ale dalej nie udało mi się pozbyć brzucha.
Chodzi mi o odsłonięcie mięśni brzucha, pozbycie się tkanki tłuszczowej tak żeby pojawił się kaloryfer, zejście do 10% BF.
Zdjęcie 2a - 2.3.2019
Wtedy wiedziałem już, że dalej chudnąć nie mogę, a żeby pozbyć się brzucha muszę najpierw zbudować trochę masy mięśniowej, żeby po chudnięciu zostały jakieś mięśnie.
Ćwiczę dalej 3-4 razy w tygodniu, trening FBW,
zwiększałem kalorie zaczynając od 2800, aktualnie jest 3350.
Aktualna waga 67.1, waga stanęła w miejscu od dwóch tygodni.
Aktualne zdjęcia: 3a, 4a, 5a;
Czy dokładać więcej kalorii i dalej zwiększać masę?
Czy już przejść na redukcję i pozbyć się wreszcie brzucha?

Wzrost 175 cm.
Zacząłem ćwiczyć w styczniu na początku tego roku.
Wążyłem wtedy 65,6kg
zdjęcie 1a - 6.1.2019
Cały byłem szczupły, nie mam ambicji, żeby budować wielką masę mięśniową, ale bardzo przeszkadzał mi wystający duży brzuch.
Na deficycie kalorycznym (ok. 2000kcal), ćwicząc 3-4 razy w tygodniu zszedłem do wagi 63kg, ale dalej nie udało mi się pozbyć brzucha.
Chodzi mi o odsłonięcie mięśni brzucha, pozbycie się tkanki tłuszczowej tak żeby pojawił się kaloryfer, zejście do 10% BF.
Zdjęcie 2a - 2.3.2019
Wtedy wiedziałem już, że dalej chudnąć nie mogę, a żeby pozbyć się brzucha muszę najpierw zbudować trochę masy mięśniowej, żeby po chudnięciu zostały jakieś mięśnie.
Ćwiczę dalej 3-4 razy w tygodniu, trening FBW,
zwiększałem kalorie zaczynając od 2800, aktualnie jest 3350.
Aktualna waga 67.1, waga stanęła w miejscu od dwóch tygodni.
Aktualne zdjęcia: 3a, 4a, 5a;
Czy dokładać więcej kalorii i dalej zwiększać masę?
Czy już przejść na redukcję i pozbyć się wreszcie brzucha?