Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78025
Wiek
40 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766950
W kazdym z supermarketow mozna kupic makaron durum. Cena ok 2-2,5zl. Ja kupuje w lidlu lub biedronce bo mam akurat blisko. Jakosciowo jeszcze taki sam.
Szacuny
1
Napisanych postów
230
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
36788
a jeszcze jedno pytanie, jak sprawa wygląda z białym ryżem jest on dobry czy zły? jem zazwyczaj tylko w dni treningowe przed i po treningu :) a w dnt jem brązowy :)
"Kto walczy czasem przegrywa, kto nie walczy przegrywa zawsze" - Reinhard Hess.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78025
Wiek
40 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766950
Po treningu jak najbardziej, podobnie jak ziemniaki. W innych potrach skoncentrowalbym sie na zrodlach zawierajacych wieksze ilosci blonnika i skladnikow mineralnych jak kasza gryczana, jeczmienna, ryz brazowy, parboiled, basmati, makarony.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78025
Wiek
40 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766950
Taki ryz jest poddany przetworzeniu a im produkt jest bardziej przetworzony tym gorszy jakosciowo. Rownie dobrze mozna zjesc dziennie 70g otrebow a reszte diety opierac na watlach ryzowych, blonnik bedzie ale jakosciowo miesnia nie zrobisz dobrego nie wpominajac o zdrowiu.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78025
Wiek
40 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766950
Zalecana proporcja kwasow tluszczowych to 1:2:1 nasycone:jednonienasycone:wielonienasycone. Oczywiscie jak troche bedzie odbiegalo od tego to zle nie bedzie. Wazna jest rowniez proporcja omega3:omega6, ok 1:2.