Szukalem iczytałem wiele tematow ale nic konkretnego nie moglem znalesc. Mialem wypadek samochodowy,zlamalem kregi c5c6 2miesiace w kolnierzu ortopedycznym,nie mam i nie mialem zadnych porazen. Zostala "dyskopatia szyjna" kocham sport a raczej silownie,i niewyobrazam sobie zycia bez tego chodz posiadam 8 letni staz na silowni niewiem co mam robic, Czy z dyskopatia szyjna mozna cwiczyc na silowni? Po rozmowach z ortopeda i konsultacji rehabilitacyjnej.. teoretycznie tak tylko takie cwiczenia ktore nie beda obicazak regow szyjnych ale zaden nie potrafi mi powiedziec jakie to cwiczenia.. Prosze o pomoc, mysl ze nie wiem czy bede mogl trenowac mnie zalamuje
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Konsultuj sie w tej sprawie z dobrym trenerem personalnym, ktoremu mozesz w pelni zaufac. Piszac na forum sportowym, nikt nie wezmie na siebie ryzyka, a jedynie biedy narobisz 

...
Napisał(a)
Sam trener personalny tu nie wystarczy, natomiast są osoby w branży które się tym zajmują oraz są z wykształcenia fizjoterapeutami i w takie powinieneś celować jeśli chodzi o trening. Natomiast jeszcze przed samym jego rozpoczęciem sama praca z fizjoterapeutą stricte z terapii manualnej. Co do samego pytania nie tylko możesz co nawet powinieneś kwestia żeby robić to prawidłowo.
...
Napisał(a)
Dziekuje za rade, umowiłem sie z fizjoterapeuta ktory mi rozpisze jak mam trenowac, zespole jego opinie z trenerem personalnym. Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Witam wszystkich, chciałbym się co nieco podzielić z innymi jak wygląda mój trening przy dyskopatii i(szyjnej) Po konsultacji z ortopedami, fizjoterapeutą, mogę ćwiczyć. Nawet muszę.Ćwiczę siłowo a w przerwach między ćwiczeniami siłowymi ćwiczę szyję tak jak to się robi przy dyskopatii. To połączenie sprawia ze czuję że wracam do zdrowia!
...
Napisał(a)
Wyciskanie głownie na płaskiej ławce ( nogi podczas wyciskania muszą być w górze ugięte)
Ćwiczenia można robić z siedzącej pozycji z zachowaniem pewnych zasad: nie można wyciskać nad głowę, nie można przed sobą, ani za głowę. Podnosić można hantle ale siedząc. Nie można robić ćwiczeń stojąc.Omijać szerokim łukiem martwy i przysiady
Ćwiczenia można robić z siedzącej pozycji z zachowaniem pewnych zasad: nie można wyciskać nad głowę, nie można przed sobą, ani za głowę. Podnosić można hantle ale siedząc. Nie można robić ćwiczeń stojąc.Omijać szerokim łukiem martwy i przysiady
...
Napisał(a)
A to mój trening:( z zachowaniem zasad które opisałem wyrzej)
Poniedziałek
Wyciskanie na płaskiej
Rozpiętki
Wyciskanie na skosie
Poniedziałek
Wyciskanie na płaskiej
Rozpiętki
Wyciskanie na skosie
...
Napisał(a)
Środa:
Siedząc biceps w młotku
Siedząc biceps na przemian hantlami ze skrętem nadgarstka
Wyciskanie wąsko na płaskiej
"Francuz" tyle że hantlami leżąc
Jednorącz uginanie w łokciu leżąc.
Kaptury- hantle siedząc
Siedząc biceps w młotku
Siedząc biceps na przemian hantlami ze skrętem nadgarstka
Wyciskanie wąsko na płaskiej
"Francuz" tyle że hantlami leżąc
Jednorącz uginanie w łokciu leżąc.
Kaptury- hantle siedząc
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!