Szacuny
0
Napisanych postów
42
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
19085
Witam
Ostatnio calkime przypadkowo trzasnalem napinke przy lustrze i zauwazylem, ze lewy motyl odstaje od prawego, nie jest to moze kolosalna roznica, ale mnie denerwuje Jak cwiczyc aby to mozliwie skorygowac; wioslowanie jednoracz sztangielka zamiast normalnego?
Szacuny
2
Napisanych postów
262
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
8254
mysle ze ta dysproporcja jest wynikiem jedenego z ciwiczen jakim jest podciaganie konca sztangi w opadzie.jesli jeden motyl jest wiekszy od drugiego to pewnie nie zmieniacia uchwytu rąk bo powinno sie zmieniac co serie raz lewa na przodzie raz prawa.
Szacuny
1
Napisanych postów
70
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2580
też kiedyś tak miałem. Prawy był szerszy, ale prędzej sie kończył Więc zacząłem robić wszystko idealnie technicznie, zeby się tego pozbyć. No i zauważyłem że podczas ściągania drążka za kark lewy łokieć wędruje niżej i nie pionowo w dół tylko lekko do tylu. Zrezygnowałem z tego ćwiczenia całkowicie i zostałem przy podciąganiu na drążku 5xmax. Efekt taki że po 7 miechach są już prawie równe.
Więc polecam patrzenie w lustro przy ćwiczeniu, aby robić wszystko dobrze technicznie
A jeszcze jedno: nie macie skoliozy?
Powodzenia
Zmieniony przez - Bitzer w dniu 2008-10-18 11:54:36
Auch der Schmerz ist Gottes bote /
take the time, do it right
Szacuny
386
Napisanych postów
37478
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
126450
róznice moga być, że tak powiem; rzeczywiste, wynikające z nieco odmiennego kształtu, takż ei wielkości lecz moga byc także i iluzoryczne; wadliwa postawa podczas napinania przede wszystkim.
duża uwage nalezy przywiązywać- podczas ćwiczeń- do rownomiernego ułżenia ciala na drązku, jak i sztangi przy wiosłowaniach[ew. próbować wiosłowac hantelką, jednorącz].
Zmieniony przez - apokalipsa w dniu 2008-10-18 17:34:54
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid