Witam mam problem otóż od 2-3 lat mam 2 dziurki w zębie w jedynce lewej i dwójce lewej (góra) nie rosly były malutkie wiec nie szłem do dentysty ale teraz nagle szybko zaczeły powiekszać sie. Byłem jak mialem 9 lat u dentysty i od tamtego czasu nie nawidze dentystow. Dziury sa dosyc spore ojciec z mama chca do dentysty ale chcialbym wczesniej wiediec co mnie moze czekac czy wyrwanie tych 2 zebow czy cos? Moze ktos mial podobny przypadek ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
jak już boli to duża dziura. Leczenie kanałowe albo do wyrwania
i nie ma lipy!
...
Napisał(a)
Leczenie kanałowe to jest hardkor. Miałem tak leczoną szóstkę. Byłem u jednego z lepszych dentystów we Wrocławiu. Chciałem, żeby to było dobrze zrobione, bo jak się źle wyczyści kanały z nerwów to lipa jest, bo i tak boli i ząb czernieje... Po 6-7 wizytach policzyłem, ile kasy wydałem. To chyba wolałbym wyrwać... Dlatego już dbam o to, żeby myć 3 x dzień i jak zaboli którykolwiek, od razu do dentysty, żeby nie było niespodzianek 

3
...
Napisał(a)
Jak najszybciej idź z tym do dentysty, on sprawdzi i oceni stan twojego uzębienia, a jeśli nic się tam nie dzieje to może wystarczy tylko oczyścić i zapląbować te dwa zęby. Nie bój się da ci znieczulenie
,a jak sam nie da to poproś. I ZALECAM KONTROLĘ U DENTYSTY CO PÓŁ ROKU 

Dowiedz się kim jesteś i zostań sobą!!!
...
Napisał(a)
Ząb ani jeden ani drugi w zyciu mnie nie bolal myje zęby 2 razy dziennie ten zab raz mi sie ukruszyl tak leciutko nic nie bylo widac prawie i od tamtej pory zaczol czerniec wlasnie i tak sie zaczelo.
...
Napisał(a)
jeśli ząby cię nie bolą to raczej nie masz się czego bać. Myślę, że skończy się na założeniu pląby. Piszesz, że ząb zaczął czernieć masz tu na myśli pruchnicę, czy jakieś inne czernienie np. zciemnienie kości???
1
Dowiedz się kim jesteś i zostań sobą!!!
...
Napisał(a)
Ciesz się, że nie boli.
I pamiętaj o regularnych wizytach.
I pamiętaj o regularnych wizytach.
doping & zdrowie
...
Napisał(a)
Mam podobny problem ale u mnie prawa 6 jest cala czarna, nic mnie nie boli ani nic. Zeby myje 3 razy dziennie. Wizyte u dentysty mam za 2 tygodnie. Jak nic nie boli to sie nie przejmowac czy jak? Czy lepiej sie spytac dentysty czy nie trzeba cos w tym fantem zrobic.
If you're 555 then I'm 666 !
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!