Sprawa jest już dość stara. Jakieś 2 lata temu zdecydowanie za mocno obciążałam prawy triceps, z własnej głupoty. Od tamtej pory, po jakiejkolwiek aktywności angażującej ten mięsień czuję silny, 'ciągnący' ból. Może utrzymywać się kilka dni. Oprócz tego przy ćwiczeniu nadal widzę ubytki w sile. Miałam naprawdę długie przerwy od ćwiczeń i mimo to nadal nie ma poprawy. Wie ktoś co to może być? Konieczny lekarz?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Dawny uraz, który nie był zaleczony prawidłowo przy każdej siłowej próbie odnawia się i daje o sobie znać.
doping & zdrowie
...
Napisał(a)
trzba byloby sprawdzic z jakiego powodu czujesz te objawy bo ze jest bol ciagnacy na tricepsie nie oznacza ze musi on pochodzic bezposrednio wlasnie z tego miesnia choc oczywiscie jest taka mozliwosc
...
Napisał(a)
No tak, ale jakiego typu to moze byc uraz i jak się tego pozbyc? Nie moglam znalezc nic na ten temat. Dodam, ze nie było zadnej dziwnej opuchlizny, nie było bolu przy dotykaniu, krwiakow itd. Jedynie ciagly bol po treningach. Od czasu samego urazu mialam przynajmniej 4 miesiace przerwy.
...
Napisał(a)
moze to byc kilka rzeczy, sporobuj zrobic jak facent na zdjeciu (rozciaganie trojglowego ) po jedenj i drugiej stronie i porownaj czy jest taki sam zakres ruch, czy sa jakies dolegliwosci ciagniecie itp.
http://xtri.pl/wp-content/uploads/2014/04/331-450x600.jpg
Zmieniony przez - BPL-G w dniu 2015-12-18 17:20:37
http://xtri.pl/wp-content/uploads/2014/04/331-450x600.jpg
Zmieniony przez - BPL-G w dniu 2015-12-18 17:20:37
...
Napisał(a)
Z zakresem ruchów wszystko w porządku. Wcześniej też nie było takich problemów. Teraz ból jest lekki po ostatniej krótkiej próbie ćwiczenia. Przy takim rozciąganiu nie nasila się. Zauważyłam, że jak mięsień pracuje, jest rozgrzany, to ból maleje. W czasie regeneracji zaczyna się mocno nasilać. Dodam jeszcze, że mam raczej słaby organizm i długo potrafi się regenerować (ale żeby aż tak?).
Zmieniony przez - WinterOfMyLife w dniu 2015-12-18 20:09:22
Zmieniony przez - WinterOfMyLife w dniu 2015-12-18 20:09:22
...
Napisał(a)
po tym co napisalas w drugiej czesci wypowiedzi mogloby sugerowac sciegno , jest tkliwe ?
...
Napisał(a)
trzeba bylo by sie wybrac do specjalisty na badanie kliniczne i byc moze potrzebne bedzie rowniez obrazowe (np. USG)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!