Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
13
Witam. Mam krótkie pytanie. Otóż za każdym razem, kiedy zjem większą porcję nabiału typu twaróg (testowałem tylko chudy) dosłownie pocę się na twarzy. Na policzkach pod oczami pojawia się woda (?) i generalnie wilgotnieje mi twarz. To samo ma mój brat. To jakaś wada genetyczna, czy co jest grane? Oprócz tego nic się nie dzieje, czuję się dobrze itd.
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
3
karpick99
Witam. Mam krótkie pytanie. Otóż za każdym razem, kiedy zjem większą porcję nabiału typu twaróg (testowałem tylko chudy) dosłownie pocę się na twarzy. Na policzkach pod oczami pojawia się woda (?) i generalnie wilgotnieje mi twarz. To samo ma mój brat. To jakaś wada genetyczna, czy co jest grane? Oprócz tego nic się nie dzieje, czuję się dobrze itd.
Czy ktoś tak ma? Czy powinienem przestać to żreć?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
mam to samo!! nie jest to jakiś silny objaw, ale występuje.
po twarogu szczególnie, zauważyłem też że po galaretce (zero) również!
niestety nie wiem czym to jest spowodowane.
Szacuny
12018
Napisanych postów
24535
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
306691
Mam tak samo, tylko że na dolnych powiekach. Mimo to zajadam się nabiałem co drugi dzień praktycznie, a czasem się zdarza że i codziennie wleci kostka tłustego. Prócz tej przypadłości nic innego nie zauważyłem. Dodam że występuje to tylko jak zjem go w formie nieprzetworzonej. Tj. wystarczy że zrobię z niego sernik z owocami: twaróg/żelatyna/woda/owoce/słodzik/wpc/orzechy/chia i już takiego problemu nie ma.
Szacuny
0
Napisanych postów
65
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
702
Mam dokładnie ten sam objaw. Trafiłem tutaj z Google, bo uzmysłowiono mi, że nie jest to normalne :D To taki chłód na policzkach, jakby były spocone i wiało w nie chłodnym powietrzem. Połączenie potu i podmuchu zimnego powietrza. Występuje chwilę po zjedzeniu nieprzetworzonego twarogu (a więc po leniwych pierogach go nie ma, czy po serniku na ciepło), ustępuje tak po 3-5 minutach.
Zmieniony przez - Proxxx w dniu 20/01/2021 14:06:22
Zmieniony przez - Proxxx w dniu 20/01/2021 14:06:39