Szacuny
0
Napisanych postów
12
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
359
Witam, moja rodzina mówi że czuję ode mnie dziwny zapach którego ja osobiście nie czuję, dodam że zaczęło się to gdy zacząłem się suplementować kilkoma specyfikami i pytanie czy to od nich mogło się wziąć, podam co łykam aktualnie:
Ostaryna 15mg
Multivit dla mężczyzn
Nac
Optimal Pc (fosfolipidy)
3 dni temu jeszcze łykałem Cutting Edge (usa sports lab) myślałem że to po nim dlatego odstawiłem ale no po tych 3 dniach to samo :/
Dodam jeszcze że tego zapachu nie da się do niczego porównać, przynajmniej tak rodzina mi mówi bo ja go nie czuję :D.
Szacuny
29773
Napisanych postów
27256
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
384609
No niestety tak już jest, że niektóre substancje dostarczane do organizmu w formie skondensowanej wywołują tego rodzaju zmiany min. właśnie w zapachu potu, niestety ciężko określić który z suplementów, które przyjmujesz wywołują u Ciebie ten efekt, więc najlepszym sposobem żeby zdiagnozować, która substancja wywołuje ten efekt akurat u Ciebie jest eliminacja metodą prób i błędów, jednak jeden dwa czy trzy dni może być za krótko, więc daj sobie tak około tydzień po odstawieniu każdej substancji, jeżeli nie zmieni się zapach to wracasz do niej a odstawiasz kolejny produkt
Szacuny
6313
Napisanych postów
78025
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766950
Wiele czynników może mieć wpływ na zapach naszego potu. Chociażby zwiększona podaż białka w diecie i zapach amoniaku. Z reguły jest to związane z nadmiernym jego spożyciem, ale nie zawsze. Sugeruję przeanalizować Twoją dietę pod tym kątem.
Poza tymi, n-acetylo cysteina (NAC) ma specyficzny zapach zgniłych jajek. Nie spotkałem się z tym, aby czyiś pot śmierdział w ten sposób po suplementacji NAC, ale być może istnieje taka możliwość. Również różnego rodzaju ekstrakty ziołowe mogą zmieniać zapach potu i moczu. Chociażby kozieradka.