Witam. Mam pytanie.. czy palenie e-papierosa szkodzi jakoś na kondycje, siłe i na robienie masy ?? trenuję boks, boks tajski i zapasy + siłownia i nie wiem czy będzie to przeszkadzało w tych sportach m.in kondycja, siła, szybkość ?? ((nie zawiera substancji smolistych ;) ten szlug elektroniczny)).
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Nie palcie tego badziewia. Już lepiej normalne fajki. Używałem przez rok tego e-papierosa i wnioski:
- Nałóg się nasila, bo zawsze i wszędzie możesz tego używać.
- Miałem problemy z sercem, bo wprowadzałem za dużo nikotyny do organizmu, dlaczego?. Patrz wyżej.
- Sporo wydałem na dentystę, bo od tych liquidów sypią się zęby.
- Substancje które wprowadzasz do organizmu, to jakaś straszna chemia rodem z Chin.
Nikt nie wie co tam jest i jak to działa na człowieka w dłuższej perspektywie.
Ogólnie odradzam.
- Nałóg się nasila, bo zawsze i wszędzie możesz tego używać.
- Miałem problemy z sercem, bo wprowadzałem za dużo nikotyny do organizmu, dlaczego?. Patrz wyżej.
- Sporo wydałem na dentystę, bo od tych liquidów sypią się zęby.
- Substancje które wprowadzasz do organizmu, to jakaś straszna chemia rodem z Chin.
Nikt nie wie co tam jest i jak to działa na człowieka w dłuższej perspektywie.
Ogólnie odradzam.
...
Napisał(a)
chyba w złym miejscu umieściłem tego posta. jeśli jest możliwość przeniesienia to prosił bym.
...
Napisał(a)
czy elektroniczny czy zwykly tak samo szkodzi! to sa wynalazki te e-papierosy! ludzie uwazaja ze te szlugi nieszkodza!! parodia!! jestes sportowcem?? czy oszustem oszukujacym siebie??
1
...
Napisał(a)
Elektroniczny papieros nie tylko nie zwalczy twojego nałogu, ale nasili go bo "paląc" EP masz dostęp do nikotyny praktycznie w każdym czasie i miejscu.
Jednak mimo że można go porownac do bezdymnych form tytoniu,czyli nie szkodzi ci to na uklad oddechowy, to jednak sama nikotyna, obojetnie w jakiej formie jest przecież szkodliwym narkotykiem.
poszukaj w necie ksiazke Allena Carr'a "prosta metoda jak skutecznie rzucic palenie", jest niesamowita, sam dzieki niej jestem niepalącym od 3 miesiecy i wiem ze nigdy nie wroce. Zapewniam cie ze nigdy nie jest za pozno i jest to bardzo proste. a najwazniejsze zmiany zauwazysz na treningach i bedziesz bardzo zadowolony juz po ok miesiacu.
pozdrawiam
Jednak mimo że można go porownac do bezdymnych form tytoniu,czyli nie szkodzi ci to na uklad oddechowy, to jednak sama nikotyna, obojetnie w jakiej formie jest przecież szkodliwym narkotykiem.
poszukaj w necie ksiazke Allena Carr'a "prosta metoda jak skutecznie rzucic palenie", jest niesamowita, sam dzieki niej jestem niepalącym od 3 miesiecy i wiem ze nigdy nie wroce. Zapewniam cie ze nigdy nie jest za pozno i jest to bardzo proste. a najwazniejsze zmiany zauwazysz na treningach i bedziesz bardzo zadowolony juz po ok miesiacu.

pozdrawiam
the purpose of any travel is to get home.
...
Napisał(a)
Traktujesz sport poważnie daj sobie spokój ze szlugami czy elektronicznymi czy zwykłymi taka moja rada zrobisz co będziesz chciał...
"Wylewając pot na treningu, oszczędzasz krew w czasie walki"
"On the street nobody can hear you tap out"
...
Napisał(a)
weź człowieku nawet tego nie kupuj a jak kupiłeś to wyrzuć już lepiej ogranicz normalne papierosy bo tym EP możesz się zatruć i w najgorszym wypadku wylądujesz w szpitalu ... najlepiej jest nie palić ale wiadomo jak się trochę czasu pali to trudno przestać 

...
Napisał(a)
Moim zdaniem zawsze to lepsze niż zwykły papieros. Przynajmniej innych nie trujesz, a co ze swoim zdrowiem robisz to już Twoja sprawa. Substancji smolistych nie ma, ale wydolność to nie tylko kwestia dymu. Nikotyna sama w sobie ma działanie mocno zmulające, więc zmulony będziesz i tak.
"Energia przepływa, nie powinna stać.
A stoi gdy wątpisz w tę energię.
Musisz więc za energią nadążyć, nadążyć za siłą.
Wówczas jesteś z siłą w harmonii."
...
Napisał(a)
paliłem przez 2 lata od sylwestra 2009/2010 rzuciłem palenie.. i do teraz nie pale ale chciałem znalesc jakąś alternatywę mniej szkodzącą i zrelaskować się od czasu do czasu. Ale doszedłedłem do wniosku ze jednak NIE. conajwyzej alko % albo tabaczka imprezowo ;D . Dzieki.
SW Wszystko !
SW Wszystko !
...
Napisał(a)
SW ponad wszystko? To w takim razie również ponad alkohol i tabakę, takie jest moje zdanie.
Trener PoTreningu.pl
AdrianIwanowski.eu
...
Napisał(a)
powiedz to hattonowi ktory po kazdej swojej walce pije wiecej piwa niż to całe forum przez rok :D a jeszcze nikogo z forum na pay per viev nie widziałem w ringu ;]
Caly Czas zastanawiam sie z czego jest panierka przemka
Spamers Squad A Jak
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!