Szacuny
6313
Napisanych postów
78025
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766950
Zaczynając treningi na siłowni, każdy z nas chciałby uzyskać jak najlepsze i najszybsze efekty, nie tylko pod względem budowy masy mięśniowej, czy redukcji tkanki tłuszczowej, ale również poprawy wytrzymałości, kondycji, czy ogólnej sprawności. Dlatego też chcielibyśmy być oceniani przez osoby bardziej doświadczone, które wykażą nam nasze braki w proporcjach sylwetki, a być może również pomogą w poprawie diety i treningów.
W Twoim przypadku niestety ciężko jest o dokładną analizę sylwetki. Trenujesz 3 miesiące, więc w tak krótkim czasie efekty bez wątpienia nie będą szczególnie widoczne, tak aby określić, co poprawiłeś, a gdzie są braki. Poza tym warto pamiętać o tym, w jaki sposób należy wrzucać zdjęcia, aby można było ocenić zmiany:
- ta sama poza,
- odległość,
- bielizna,
- światło.
Polecam więc następnym razem lepiej przygotować się do oceny sylwetki.
Po tym, co wrzuciłeś na pewno widać, że coś tam trenujesz i w zasadzie tylko tyle. Zapraszam również Cię do działu odżywianie i odchudzanie oraz trening dla początkujących. Wiedza z nich zdobyta na pewno pomoże w znaczny sposób w uzyskaniu lepszych wyników sylwetkowych:
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
150
kolego nie oceniaj ksiazki po okładce tak sie składa, że do nóg przywiązuje ogromna wartość i katuje je do upadłego . jak sie domyslasz sa słabe zwłaszcza ze jeszcze w listoapdzie mając 16 lat ważyłem 47 kg. Do tego mój trening nie wygląda tak, że chodzę po siłce i mówie o fajne, porobie ..
Pierwszy miesiąc to był trenign ogólny, wiadomo wsyzstko musi sie przyzwyczaić do wysiłku, mięśnie trzeba było pobudzić .
Ostatnie dwa miesiące robię tak zwane łączone i to tez nie przypadkowo tylko wiadomo jak robie plecy to wiadomo ze najlepiej zrobic bica. Kazdy mięsień ma u mnie 7 dni regeneracji, no wiadomo oprócz brzuch bo to można cisnąć po każdym treningu.
Zmieniony przez - oblako w dniu 2015-01-29 23:17:58
Szacuny
2
Napisanych postów
404
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
11479
Brzuch tak jak każdy inny mięsień potrzebuje regeneracji, dlatego wg mnie 1 raz w tygodniu wystarczy, brzuch pracuje też bardzo mocno przy takich ćwiczeniach jak martwy ciąg czy przysiady...