Szacuny
5
Napisanych postów
43
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
2046
Cześć. Pytanie odnośnie ekstraktu z zielonej herbaty (https://sklep.sfd.pl/SFD_NUTRITION_GREEN_TEA-opis38502.html#wartosci) Interesuje mnie zawartość kofeiny w tym ekstrakcie, w wartościach odżywczych wyróżnione są tylko polifenole łącznie. Orientuje się ktoś ile może być w tym kofeiny? Zależy mi na tym bo staram się ograniczać stymulanty.
Szacuny
17763
Napisanych postów
132954
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464565
np NOW Foods - Ekstrakt z Zielonej Herbaty, 400mg zawkera jej 32 mg na kapsa, możesz orientacyjnie to oszacowac na podstawie innych produktów gdzie toaka informacja będzie podana
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
5
Napisanych postów
43
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
2046
Szukałem właśnie podobnych produktów w sklepie sfd, ale w żadnym nie znalazłem takiej informacji. W innym sklepie znalazłem produkt, o którym wspomniałeś, wyszczególnione było tylko 4 mg kofeiny XD. Dobrze wiedzieć, że jest jej po prostu niewiele. :)
Szacuny
17763
Napisanych postów
132954
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464565
Ale wiesz tu dasz kapsa, tu wypijesz herbatę i nawet można kawy nie pić a sporą dawkę stymulantów przyjąć, zielona herbata moze mieć wiecej kofeiny niż np kawa
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12443
Napisanych postów
161889
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240247
u moich podopiecznych dosc czesto spotykam sie z sytuacja w ktorej to opisuja problemy ze snem, na pytanie o cdzienne czynnosci ktore wykonuja przed snem mozna znalesc wiele bledow, ktore wplywaja na sam proces zasypiania czy jakosc samego snu, jednak do czego zmierzam, na pytanie co jedza przd snem i pija, pojawia sie np cola zero, ktora rowniez jest zasobna w kofeine i tutaj problem znu zostaje praktycznie rozwiazany gdy cola jest ograniczna do minimum w godzinach wieczornych, jednak herata posiada rowniez inne zwiazki ktore jak gdyby samo przyswajanie kofeiny w niej zawartej beda blokowaly