Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Witam
Mam takie pytanko odnosnie masci podanej w temacie. Z tego co czytalem nie mozna jej stosowac na skórę twarzy a dermatolog polecił elocom mojemu bratu na przebarwienia okolic nosa których narobił sobie od solarium. Zaczerwienienia mu znikły więc chciałbym zadac pytanie. Czy można stosować maść na przebarwienia po trądziku ?? oczywiscie na wyleczone miejsca.
PS: w przeznaczeniu maści nic takiego nie jest napisane, ale dermatolog polecił na ten problem.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
20985
Napisanych postów
71624
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
576937
Stosowałem tę maść na zaczerwienione miejsce! Co do trądziku nie wiem , skoro lekarz polecił, to chyba wie co robi i raczej nie powinno się nic stać - w końcu musimy zacząć im ufać
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
heheh :) tyle ze moj brat dostal to na zaczerwienina wywolane przez solarium a ja mam po trądziku ktory kiedys mialem. Jak myslisz zaczerwienienia to zaczerwienienia czyli mozna stosowac ?
Szacuny
35
Napisanych postów
451
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
4782
sorry, że wygrzebuje, ale chyba wypada napisać ;)
elocom to maść steroidowa, dość silnie działająca, nie powinno się stosować jeśli jest podejrzenie o zmiany o podłożu bakteryjnym, grzybicznym itp. ponieważ może tylko nasilać objawy. długotrwałe stosowanie ma dużo skutków ubocznych.
co do zmian po trądziku, na zmiany typowo trądzikowe nie można stosować, na różnego typu znamiona po zaleczonym trądziku - teoretycznie można, chociaż nie jestem pewny czy pomogłoby coś.
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1
raczej nie radze stosowac tej masci na twarzy poniewaz ma ona skutki uboczne np. po opalaniu skora w miejscu gdzie byla stosowana masc luszczy sie i zostaja biale plamy
Szacuny
106287
Napisanych postów
378294
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1711520
a mi dermatolog przepisał ze dwa lata temu tą i jeszcze inną maść na takie zaczerwienienia wokół ust wysychał mi skóra i piekło rano smarowałem elocom 1 mg /gr tylko to był krem a wieczorem clotrimazolum krem1% i pomogło