Szacuny
0
Napisanych postów
269
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1577
Dzien Dobry, słyszeliscie moze o sterydzie ENCORTON? jest to steryd lekarski. Mam pytanie, kto go brał? brałem encorton pół roku, i strasznie ryj opuchł od tego oraz bardzo dużo trądziku na plecach i barkach sie pojawiło. tydzien temu odstawiłem go i twarz nie wraca do normalnego wyglądu. Chcialbym wiedziec ile sie mniej wiecej czeka na powrót do normalnego wyglądu, i co najlepsze na trądzik posterydowy
Szacuny
0
Napisanych postów
269
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1577
Ale ja się spytalem w temacie czy poprostu wiecie ile czasu powraca się do normalnego wyglądu oraz jakie preparaty na trądzik. Co to jest za lek to ja wiem
Szacuny
0
Napisanych postów
269
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1577
To może otwórz google i przeczytaj najpierw na co jest ten lek. Ten lek jest na przewlekłe choroby, Astma, Zapalenia stawów itp. Łagodzące ból. Nie wiem jak twój brat mógł to dostać na kaszel, a co do pytania to wzrasta masa, tzn ciało jest pochłonięte dużą ilością wody. Dlatego sprawia wrażenie "opuchniętego"
Szacuny
35210
Napisanych postów
66749
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
920911
kolega bral za mlodu na astme, nigdy nie wrocil do normalnego wygladu.
wtedy byl po tym gownie strasznym grubasem teraz wyglada bardzo dobrze ale cycki nigdy nie wrocily do normalnosci-wisza bardzo(straszne lipo) mimo cegiel na brzuchu nigdy nie udalo mu sie wypalic tego do konca...
Szacuny
0
Napisanych postów
269
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1577
no to mnie nie pocieszyłeś. Ale ja mam niestety tylko opuchlizne na twarzy, ogolnie to jestem dobrze zbity, nie umięśniony ale zbity. Nie polecam tego. Odradzam każdemu, niszczy strasznie organizm, osłabia. A najgorsze komentarze "ale ty przytyłeś" ... :(
Szacuny
92
Napisanych postów
3767
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
29908
Brat pewnie dostal encorton na alergie,a kaszel byl jednym z objawow.GKS maja bardzo duzo zastosowan - PRZECIWZAPALNE,PRZECIWALERGICZNE I IMMUNOSUPRESYJNE..Jednym z dzialan niepozadanych jest zatrzymanie wody w organizmie.Nie powiem CI,po jakim czasi wrocisz do normalego stanu,ale na pewno niebawem to nastapi