Szacuny
1
Napisanych postów
4
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
15
Cześć,
ostatnio postanowiłem wyposażyć swoją siłownię w ergometr wioślarski. Oferta na rynku jest dość szeroka, dlatego chciałbym poznać opinię profesjonalistów, co mógłbym wybrać. Interesuje mnie sprzęt dobrej jakości, powiedzmy w granicach 2-3 tysiące złotych max. Sprzęt ma być przeznaczony dla kogoś, kto chce trzymać formę, spalać tłuszcz i oczywiście wzmacniać mięsnie. Są te profesjonalne ergometry dla zawodowców za 5-6 tysi, ale to chyba będzie przesada jak dla mnie. Czy ktoś obeznany w temacie mógłby udzielić jakiejś fachowej porady? :)
pozdrawiam
Szacuny
1
Napisanych postów
4
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
15
myślałem o concept 2, ale coś koło 6 tysi nowy. Chyba tylko używka wchodzi w grę :) jak oceniasz jakość tych tańszych w przedziale 2-3 tysie? Albo o zamiennikach np. HASTE?
Zmieniony przez - kwiostkiwiesiu w dniu 2022-08-06 09:31:51
Szacuny
59
Napisanych postów
476
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
2599
Ze dwa lata temu mocno rozważałem zakup ergometru i już byłem niemal zdecydowany na jakiś za ok. 3 tys. ale następnie stwierdziłem, ze tylko concept2 i gdyby nie to, ze z powodu pandemii nie był dostępny, to pewni4e już dawno bym go miał. Później jednak stwierdziłem, że ergometr nie jest mi potrzebny. I nie jest. Gdybyś jednak się zdecydował, to tylko concept2 wszystkie inne, z tego co znalazłem w komentarzach, są wątpliwej trwałości / funkcjonalności a ten ww. jest nie do zarżnięcia.