Witam.Czy orientujecie się czy można skarmelizować erytrol? Gdzieś wyczytałem że karmelizuje się podobnie jak cukier ale wielokrotne próby nie przyniosły oczekiwanych rezultatów.Proszę o pomoc.
...
Napisał(a)
BlueHope - tylko na marginesie dodam, ze fabryki fałszywych certyfikatów WSZYSTKIEGO są w Chinach tak samo popularne jak fabryki podróbek produktów. Byłam, widziałam. Dla ubawu (smiech przez łzy) dodam, ze reprezentowałam tam prywatną szkołę wyższą i na miejscu - korzystając tylko z danych dostępnych na www tej szkoły - pokazali mi jak robią dyplom i indeks absolwenta... Mieli stoisko na Targach Edukacyjnych....
...
Napisał(a)
Patik, ja się zdecydowanie zgadzam
Raz zdarzyło mi się być na targach tak zwanej zdrowej żywności, było jedno wielkie stoisko z "słodzidłami", sporo było chińszczyzny, sporo polskich produktów, ale...na stoisku osoba, która (ponoć kursy robiła o tych słodzidłach) zupełnie na wiele pytań nie znała odpowiedzi, cholercia wie.
Ja ostatnio przerzuciłam się na ten sam produkt z Netto i nie czuję różnicy
Certyfikat na pewno warto sprawdzić, mimo wszystko u nas w Polsce są można by powiedzieć większe konsekwencje fałszowania i bardziej "trzepani są" polscy producenci, więc tym polskim bardziej bym zaufała.
Ale...doświadczenie na pewno cenne, wiesz na czym ten świat stoi

Ja ostatnio przerzuciłam się na ten sam produkt z Netto i nie czuję różnicy

Certyfikat na pewno warto sprawdzić, mimo wszystko u nas w Polsce są można by powiedzieć większe konsekwencje fałszowania i bardziej "trzepani są" polscy producenci, więc tym polskim bardziej bym zaufała.
Ale...doświadczenie na pewno cenne, wiesz na czym ten świat stoi

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
wowawuWitam.Czy orientujecie się czy można skarmelizować erytrol? Gdzieś wyczytałem że karmelizuje się podobnie jak cukier ale wielokrotne próby nie przyniosły oczekiwanych rezultatów.Proszę o pomoc.
Z tego co wiem, powinien się spalić, podobnie jak ksylitol. Jednak sam próbowałeś, więc masz odpowiedź.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
szukanie odpowiedniego słodziwa to niezłe wyzwanie, 95% aukcji nie posiada wzmianki o certyfikacie, podobnie wchodzenie na strony danej firmy
Zmieniony przez - masswarrior88 w dniu 2017-06-02 01:28:19
Zmieniony przez - masswarrior88 w dniu 2017-06-02 01:28:19
'Peace, Love & Muscles' ©Victor Costa, 'pillow scream' ©Scooby1961, 'Get it done' ©Kai Greene
...
Napisał(a)
Jeżeli chodzi o ksylitol fiński, to większość firm sprzedających go ma certyfikat z tego co zaobserwowałem.
...
Napisał(a)
Cześć. Zastanawiam się nad kupnem zdrowszego zamiennika cukru. No i tak czytam o ksylitolu i erytrolu i nie wiem, który z nich wybrać. Erytrol kusi praktycznie zerową kalorycznością, ale jest mniej słodki od ksylitolu, więc trzeba go dawać więcej, stąd zastanawiam się, czy nie będzie bardziej szkodliwy. Z drugiej strony czytałem, że erytrol nie powoduje przeczyszczenia w przeciwieństwie ksylitolu albo jeśli nawet powoduje, to i tak można go spożyć dużo więcej niż ksylitolu. Który z nich wg. was jest mniej szkodliwy?
K I C K !
...
Napisał(a)
Ciężko tutaj mówić o szkodliwości, bo oba na każdego podziałać mogą nieco inaczej, oba wprowadza się do diety powoli i obserwuje się, wtedy można wprowadzić nieco więcej. U mnie większa ilość ksylitolu (mówię tutaj o około 4 łyżeczkach) powoduje ogromne bóle brzucha, erytrytol tak nie działa, ale znów w rodzinie działanie erytrytol jest podobne. Także taki chybił trafił. Kupiłabym ksylitol fiński - i powoli wprowadzała 

1
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
Hmm.. Poczytałem trochę o tym i o tym i szczerze mówiąc są to zbliżone do siebie produkty, więc zdrowotnie raczej wszystko jedno jaki wybiorę. Ale chyba jednak zdecyduję się na ten erytrytol ze względu na znikomą kaloryczność i troszkę korzystniejszą cenę. Mowa o tym: https://www.cosdlazdrowia.pl/cukry/erytrol-1kg/produkt-387 . I tu chciałbym spytać też o radę. Sklep ten ma stosunkowo niskie ceny, co budzi we mnie wątpliwości. Osobiście nie dostrzegam tu żadnego haczyka, ale słabo się znam w temacie, dlatego pytam co ty/wy o tym myślicie, dlaczego ceny są takie niskie?
Tutaj link do certyfikatu tej firmy: http://vivio.pl/certyfikaty/
Tak w ogóle to jaką datę spożycia ma eyrtrol i jak go należy przechowywać? Bo chciałbym kupić od razu 2 kg na zapas, ale nie chcę go za szybko zużyć. Tak z pół roku chciałbym, żeby poleżał.
Tutaj link do certyfikatu tej firmy: http://vivio.pl/certyfikaty/
Tak w ogóle to jaką datę spożycia ma eyrtrol i jak go należy przechowywać? Bo chciałbym kupić od razu 2 kg na zapas, ale nie chcę go za szybko zużyć. Tak z pół roku chciałbym, żeby poleżał.
K I C K !
...
Napisał(a)
Nie jest to istotne. Weź oba i sprawdź, który Ci lepiej pasuje. Gdybyś miał 20kg to można myśleć o dacie przydatności. Przy 2kg nie ma to znaczenia.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Dieta redukcyjna do oceny, 85kg
Następny temat