Szacuny
1
Napisanych postów
115
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
3373
Witam Wszystkich
Mam zamiar zakupić jakiś słodzik czytałem, że jeden z lepszych to właśnie erytrytol, ale podobno trzeba uważać na ten sprowadzany z Chin, że gorszy itp. Macie może jakieś sprawdzone marki? Przejrzałem kilka ogłoszeń na Ebay i zauważyłem, że nie które z produktów mają takie o to tabelki.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12445
Napisanych postów
161894
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240269
prawdziwy erytrytol nie ulega trawieniu, wiec praktycznie jakbys podczas jego spozycia odparowywal swoj mocz, to bys wyekstrahował spora czesc tego produktu z powrotem.
na info zywieniowe nie patrz, bo roznie to jest argumentowane, wazne by byl 100% erytrytol bez dodatkow, chyba ze blend stevia+erytrytol jak zalezy ci na 0 kcal
Szacuny
29773
Napisanych postów
27256
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
384609
ja od pewnego czasu używam erytrytolu jako słodzika i bardzo polecam :) ma minusy takie że np próbowałem zrobić czekoladę z oleju kokosowego i karobu to niestety w tłuszczu sie nie rozpuszcza :) ale nie probowalem opcji ktora kiedys zrobilem - na bardzo bardzo mocno rozgrzana patelnie wrzucilem erytrytol i w sekundzie zamienil się w stan płynny, jednak po stężeniu staje się bardzo twarda bryłą i nie wiem jak by sie z tluszczem zachował :) ale i tak polecam, dla mnie jeden z wazniejszych argumentow zeby go wybrac zamiast stevii to to ze stevia potrafi przeczyscic jak za duzo sie jej spozyje - sprawdzone na wlasnej skórze :D