Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
42
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
346
Cześć
Darowałem ankietę bo potrzebuje info na temat euthyrox 50mcg.
Dziś lekarz po wynikach usg i morfologii stwierdził u mnie niedoczynność tarczycy. Przepisał mi Euthyrox 50mcg 1tab ed 30 min przed jedzeniem na czczo.
W niedługim czasie chciałem rozpocząć kolejny cykl enan i miałem dołożyć t3.
Czy w tej sytuacji brać t4 od lekarza czy darować sobie i załatwiać t3?
Mam bardzo słaby metabolizm. FAT mnie zalewa.
Cykl miał być typowo redukcyjny low carb (w tle enan 250 e4d, sali a później t3)
Szacuny
0
Napisanych postów
42
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
346
1. WIEK: 27 2. WAGA:140 3. WZROST:190 4. WYMIARY: -biceps:40 -klatka:135 -udo: -talia: 5. STAŻ NA SIŁOWNI: 3lata 6. DIETA: low-carb -białko: -węglowodany: -tłuszcz: 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: 1 cykl enan 250 e4d 24 tygodnie 8. TRENING: 9. CEL CYKLU: redukcja bf później masa 10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: cykl jak wyżej 10mies temu zakonczony 11. POZIOM BF%: duzo 12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy):tycia 13. STAN ZDROWIA: dobry 14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: normalna. 15. PPM (podstawowa przemiana materii): 16. WYNIKI SIŁOWE: -klata: -martwy ciąg: -przysiad:
Szacuny
0
Napisanych postów
42
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
346
Jeśli lekarz zmieni mi lek to jak najbardziej. Jednak co apteka to apteka... jak go wtedy stosować? Chodzi mi o dawkowanie żeby organizm jednak "zaczął palić" FAT
Zmieniony przez - matibokun w dniu 2021-01-13 18:46:31
Zmieniony przez - matibokun w dniu 2021-01-13 18:47:06
Szacuny
0
Napisanych postów
42
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
346
Zakupiłem dziś także płyn lugola. Zastanawiam się czy nie stosować co 2 dni po 10 kropel w 200ml wody żeby wzmocnić efekt na euthyrox... co na to powiecie?
Ten temat jeśli przeczytasz od początku ze zrozumieniem "dziś lekarz stwierdził u mnie niedoczynność tarczycy". Post był dodany wczoraj wiec wczoraj dostałem diagnozę i leki. Dieta jest ułożona low carb na 3200 kcal (deficyt 500 kcal ). Biegam we własnym zakresie plus w domu ćwiczenia.
Nie jestem na bombie. Sama dieta o ćwiczenia puki co.
Wczoraj doszła diagnoza i leki euthyrox tab 50mcg.
A że w planach przed diagnozą miałem t3 brać do druga sprawa. Dlatego tez zgłosiłem się na forum bo szukam merytorycznej pomocy czy zostać przy euthyrox czy odstawić go na rzecz t3.