Hej, jako postanowienie noworoczne chciałem się więcej ruszać i zdrowiej odżywiać i póki co idzie mi to raczej całkiem dobrze.
Jem zdrowiej, średnio 5 razy w tygodniu ćwiczę joge, średnio co 2gi dzień uprawiam jakiś sport - squash, siatka, basen, a ostatnio również odkurzyłem stare hantelki i robiłem jakiś prosty trening siłowy.
Chciałbym to jednak robić bardziej z głową, dlatego też ułożyłem prosty plan i prosiłbym o jego ocenę.
Nie bardzo tylko wiem na czym powinienem się skupić, tj. masa czy redukcja. Jestem chudy, a zarazem mam sporo tłuszczu na brzuchu, ramionach czy klatce. Do tego mam znikomą masę mięśniową i siłę. Myślę, że najrozsądniej będzie po prostu zaczać z jakimiś założeniami i liczyć, że uda mi się zrobić rekompozycje sylwetki.
No dobra, nie przedłużając,
Waga: 79 kg
Wzrost: 183 cm
Praca siedząca
Inna aktywność: dość często joga, spacery, sauna, do tego 1-2 w tygodniu squash / siatka / basen, jak pogoda pozwoli to rower
Dieta
2500 kcal
160g białka
80g tłuszczu
reszta węglowodany
Trening
3 x w tygodniu, na przemian
A
- Przysiady 4x8
- Wyciskanie leżąc 4x8
- Wiosłowanie 4x8
- Uginanie ze sztangą 3x10
- Francuz hantlem 3x10
- Wznosy nóg do klatki 3x max
B
- Martwy ciąg 4x8
- Pompki na poręczach 4x max / rep goal
- Podciąganie neutralnym chwytem 4x max / rep goal
- Wyciskanie stojąc 3x10
- Uginanie z hantlami 3x10
- Ściąganie linek (triceps) 3x10
- Plank 3x max
Jem zdrowiej, średnio 5 razy w tygodniu ćwiczę joge, średnio co 2gi dzień uprawiam jakiś sport - squash, siatka, basen, a ostatnio również odkurzyłem stare hantelki i robiłem jakiś prosty trening siłowy.
Chciałbym to jednak robić bardziej z głową, dlatego też ułożyłem prosty plan i prosiłbym o jego ocenę.
Nie bardzo tylko wiem na czym powinienem się skupić, tj. masa czy redukcja. Jestem chudy, a zarazem mam sporo tłuszczu na brzuchu, ramionach czy klatce. Do tego mam znikomą masę mięśniową i siłę. Myślę, że najrozsądniej będzie po prostu zaczać z jakimiś założeniami i liczyć, że uda mi się zrobić rekompozycje sylwetki.
No dobra, nie przedłużając,
Waga: 79 kg
Wzrost: 183 cm
Praca siedząca
Inna aktywność: dość często joga, spacery, sauna, do tego 1-2 w tygodniu squash / siatka / basen, jak pogoda pozwoli to rower
Dieta
2500 kcal
160g białka
80g tłuszczu
reszta węglowodany
Trening
3 x w tygodniu, na przemian
A
- Przysiady 4x8
- Wyciskanie leżąc 4x8
- Wiosłowanie 4x8
- Uginanie ze sztangą 3x10