Chciałabym zacząć regularnie ćwiczyć i zdrowo się odżywiać. Niestety mój obecny budżet nie pozwala mi na chodzenie prywatnie do dietetyka czy do trenera personalnego. Nie jestem osobą początkującą, w sporcie "siedziałam" wiele lat trenując pewną dyscyplinę sportową. Potem poszłam na studia i pieniądze zamiast na treningi szły na wynajem pokoju studenckiego, dlatego nauczyłam się ćwiczyć w domu, co bardzo polubiłam. Zamierzam kupić hantle regulowane oraz sztangę, bo uważam to za podstawowe rzeczy. Sylwetkę już mam wysportowaną, aczkolwiek chciałabym jeszcze trochę rozbudować nogi, gdyż niestety jako kobieta mam trochę szersze ramiona niż biodra. Zastanawiałam się nad wykupieniem np. jakiegoś 3-miesięcznego planu treningowego i dietetycznego z fabryką siły, bo w komentarzach na fb widziałam dość dobre opinie. Co o tym sądzicie?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Sądzę że szkoda Twojej kasy . Plan treningowy w domowych warunkach znajdziesz na forum . To samo z odżywianiem . Poczytaj tematy podwieszone i podstawy ogarniesz sama 

1
TRENINGI KATOWICE
KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
Jak wyżej kolega wspomniał , jeśli mamy ograniczony budżet lub brak finansów to starać się samemu łapać wiedze i ukłądac pod siebie plany bo w necie jest wszystko . Na forum w każdym dziale znajdziesz tak dużo informacji że wszystko sobie ułozysz. Ponadto tutaj też jest opcja wykupywania planów https://potreningu.pl/
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
Niestety nie znam tej platformy, więc ciężko jest mi cokolwiek napisać w tym kierunku. Myślę jednak, że najlepszym rozwiązaniem będzie to, aby samemu nauczyć się podstaw. W ten sposób wyniesiesz z tego najwięcej. My tutaj jak najbardziej możemy Tobie pomóc w ułożeniu planu treningowego, czy też diety.
Nawiązując do sprzętu treningowego, to podstawą będzie sztanga, obciążenie, sztagnielki, ławeczka, stojaki, dla kobiety drążek i poręcze już trochę mniej. DO tego karimata, roller. Sugeruję zastanowić się czy masz miejsce i fundusze na domową siłownię.
Nawiązując do sprzętu treningowego, to podstawą będzie sztanga, obciążenie, sztagnielki, ławeczka, stojaki, dla kobiety drążek i poręcze już trochę mniej. DO tego karimata, roller. Sugeruję zastanowić się czy masz miejsce i fundusze na domową siłownię.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
jak poszukasz to znajdziesz opinie, wiele osób wrzuca tu rozpiski z fabryki które były porpawiane, lub zdarzały się takie same
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
flex1976Sądzę że szkoda Twojej kasy . Plan treningowy w domowych warunkach znajdziesz na forum . To samo z odżywianiem . Poczytaj tematy podwieszone i podstawy ogarniesz sama![]()
A w którym miejscu są te gotowe plany treningowe? Nie mogę znaleźć. Zastanawiałam się, czy nie wykupić u jakiegoś trenera personalnego plany treningowe, żeby były bardziej indywidualne, ale no sama nie wiem, czy to dopiero nie strata kasy
monkey22Jak wyżej kolega wspomniał , jeśli mamy ograniczony budżet lub brak finansów to starać się samemu łapać wiedze i ukłądac pod siebie plany bo w necie jest wszystko . Na forum w każdym dziale znajdziesz tak dużo informacji że wszystko sobie ułozysz. Ponadto tutaj też jest opcja wykupywania planów https://potreningu.pl/
Dużo na ten temat czytam/oglądam i mniej więcej wiem, jak powinien wyglądać trening fbw. Obecnie robię to tak: przysiady, martwy ciag, hip thrust, wyciskanie na leżąco, wyciskanie nad głową, wiosłowanie, plank. Robię taki zestaw, bo wiem, że angażuje mięśnie całego ciała. Jednak trochę mnie to nudzi, dodatkowo mam cały czas te same, za małe obciążenia. Teraz chcę kupić hantle regulowane, sztangę i jakoś urozmaicić ten plan, tylko nie wiem jak się za to zabrać. A ten portal potreningu.pl to nie jest coś podobnego do fabryki siły?
domerNiestety nie znam tej platformy, więc ciężko jest mi cokolwiek napisać w tym kierunku. Myślę jednak, że najlepszym rozwiązaniem będzie to, aby samemu nauczyć się podstaw. W ten sposób wyniesiesz z tego najwięcej. My tutaj jak najbardziej możemy Tobie pomóc w ułożeniu planu treningowego, czy też diety.
Podstawy mniej więcej znam, chciałabym jednak urozmaicenia- jak już pisałam wyżej. Na razie kupuję hantle, potem sztangę (zbieram budżet). Myślę też nad ławeczką zwykłą i rzymską, ale to zobaczę, czy mi miejsca starczy. Drążek nie zniszczy mi futryn?
anubis84jak poszukasz to znajdziesz opinie, wiele osób wrzuca tu rozpiski z fabryki które były porpawiane, lub zdarzały się takie same
Czemu poprawiane? Co tam takiego złego było?
...
Napisał(a)
Skoro masz już jakieś podstawy wiedzy, to najlepiej będzie wrzucić po prostu swój plan treningowy do analizy w dziale trening dla początkujących. Zoabczymy jak to wygląda i doradzimy ewentualnie coś zmienić, na jakieś inne ćwiczenia, w sytuacji, gdy jesteś już znużona obecnymi w planie. Warto jest jednak pamiętać o tym, że na pewnych podstawowych ćwiczeniach wielostawowych/złożonych dobry plan treningowy musi bazować. Polecam wypełnić formularz ankiety działu i wrzucić plan treningowy do analizy zgodnie z opisem w regulaminie działu:
https://www.sfd.pl/REGULAMIN,_ANKIETA_DZIAŁU-t473858.html
https://www.sfd.pl/REGULAMIN,_ANKIETA_DZIAŁU-t473858.html
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
bo bzz kopiuj wklej, lub nie uwzględniają preferencji zywieniowych danej osoby
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!