Fasolowy mug cake z mikrofali by MissInvincible
Składniki:
- 1 jajo
- 80 g czerwonej fasoli (ugotowanej lub z kartonu)
- 40 g jogurtu naturalnego
- 10 g mąki kokosowej
- 5 g kakao (można dać więcej)
- 10 g whey'a czekoladowo - orzechowego
- płaska łyżka erytrytolu
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
Jajo blendujemy z fasolą i jogurtem a następnie dodajemy wszystkie suche składniki i miksujemy na gładką masę. Wlewamy do sporego kubka, przykrywamy talerzykiem i wstawiamy do mikrofalówki na ok 3,5 minuty.
Gotowe !
U mnie z polewą owocową i jedną z ulubionych czekolad z wiśniami.
Makro:
282,7 kcal
B:25,5 g
W:22,5 g
T:10,1 g


Składniki:
- 1 jajo
- 80 g czerwonej fasoli (ugotowanej lub z kartonu)
- 40 g jogurtu naturalnego
- 10 g mąki kokosowej
- 5 g kakao (można dać więcej)
- 10 g whey'a czekoladowo - orzechowego
- płaska łyżka erytrytolu
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
Jajo blendujemy z fasolą i jogurtem a następnie dodajemy wszystkie suche składniki i miksujemy na gładką masę. Wlewamy do sporego kubka, przykrywamy talerzykiem i wstawiamy do mikrofalówki na ok 3,5 minuty.
Gotowe !

U mnie z polewą owocową i jedną z ulubionych czekolad z wiśniami.
Makro:
282,7 kcal
B:25,5 g
W:22,5 g
T:10,1 g

1
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html