Często korzystam z Waszych przepisów, dlatego postanowiłem dać coś od siebie.
Przepis bardzo prosty, bez wodotrysków.
Składniki:
- filet
- żółty ser
- czosnek
- można dać pieczarki i co Wam przyjdzie na myśl
- przyprawy, pieprz, papryka, gyros itp.
Pierś umyta, przyprawiona i nacięta wzdłuż przez środek, ale tak by zrobiła się tylko kieszeń, nie na wylot.
W tą kieszeń wkładamy ser i co tam jeszcze chcemy.
Potem kładę na rozgrzaną patelnię- ja używam zeptera, więc bez tłuszczu.
Po włożeniu mięsa,przykrywam i zmniejszam temp. a po 15 min wyłączam piec, zostawiam to tak do rana, aby ostygło pod przykryciem.
Wtedy nie odparuje nam i będzie soczysta, a nie wyschnięta na wiór -jak to pierś z kury.
Potem wiadomo, kroimy w plastry i na kanapkę
Smacznego

Przepis bardzo prosty, bez wodotrysków.
Składniki:
- filet
- żółty ser
- czosnek
- można dać pieczarki i co Wam przyjdzie na myśl
- przyprawy, pieprz, papryka, gyros itp.
Pierś umyta, przyprawiona i nacięta wzdłuż przez środek, ale tak by zrobiła się tylko kieszeń, nie na wylot.
W tą kieszeń wkładamy ser i co tam jeszcze chcemy.
Potem kładę na rozgrzaną patelnię- ja używam zeptera, więc bez tłuszczu.
Po włożeniu mięsa,przykrywam i zmniejszam temp. a po 15 min wyłączam piec, zostawiam to tak do rana, aby ostygło pod przykryciem.
Wtedy nie odparuje nam i będzie soczysta, a nie wyschnięta na wiór -jak to pierś z kury.
Potem wiadomo, kroimy w plastry i na kanapkę

Smacznego





3