
SKLADNIKI NA SPOD:
1. 100g maki owsianej
2. 50g maki ryzowej
3. 40g zmielonych orzechow wloskich
4. jajo
5. 40g oleju kokosowego (temp. pokojowa)
SKLADNIKI NA I WARSTWE:
1. 250g twarogu poltlustego
2. jajo
3. 35g budyniu waniliowego bez cukru (jedno male opakowanie)
4. ew. erytrytol, badz inny slodzik do poslodzenia
SKLADNIKI NA II WARSTWE:
1. 300g jablek
2. 10g oleju kokosowego
3. cynamon
WYKONANIE:
SPOD - wszystkie skladniki laczymy w misce. powstale ciasto rozgniatamy w formie do tarty. ciasto nakluwamy widelcem. wypelniona ciastem forme wkladamy do lodowki na 15 minut. w miedzy czasie wlaczamy piekarnik i ustawiamy 180 stopni. po uplywie 15 minut przekladamy ciasto z lodowki do piekanika. pieczemy okolo 20 minut.
WARSTWA I - wszystkie skladniki blendujemy na mase. gdy ciasto jest juz gotowe, przekladamy mase na wierzch, rownomiernie rozprowadzamy i zapiekamy kolejne 15-20 minut.
WARSTWA II - jablka myjemy, obieramy, badz tez i nie, jak kto woli. nastepnie ida przez tarke z duzymi oczkami. rozpuszczamy olej kokosowy w garnku i dodajemy przetarte jablka. dosypujemy cynamonu wedle uznania. calosc dusimy ok 15 minut uwazajac by nie przypalic. gdy ciasto z Warstwa I jest juz gotowe, wyciagamy je z piekarnika i nakladamy nasze jablka rowniez rownomiernie je rozprowadzajac po calej tarcie. tak powstala tarte zapiekamy jeszcze kolejne 15-20 minut.
MAKRO DLA CALOSCI:
bialko: 74g ; tluszcze: 98g ; weglowodany: 136g ; kcal: 1479
MAKRO DLA JEDNEGO KAWALKA (okrag dziele na 8 kawalkow):
bialko: 9g ; tluszcze: 12g ; weglowodany: 17g ; kcal: 185
SMACZEGO!!


kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!