Szacuny
1
Napisanych postów
67
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1022
Mam takie pytanko czy foliowanie brzucha przy wykonywaniu ćwiczeń pomaga w straceniu zbędnego sadełka mam 172cm wzrostu ważę 84,5kg w pasie mam obecnie 93cm chciałbym trochę stracić z brzucha czy folia pomaga czy nie?
Szacuny
6
Napisanych postów
1822
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
41040
jesli trenujesz normalnie na siłowni a teraz chcesz zredukowac wage to cwicz w sumie tak jak cwiczysz moze byc "na mase" bo to zalezy od diety czy bedziesz rosł (robil mase) czy chudł .
Jesli bedziesz spozywal mniej kalori niz organizm potrzebuje będziesz chudł, jesli wiecej powinienes tyć.
Stosujac aeroby i trening siłowy te kalorie wykorzystujesz podczas treningow. Tak na chlopski rozum
Szacuny
4
Napisanych postów
192
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
2310
Też mnie to ciekawi bo np znajomy mówił że pomaga bo strasznie się poci w tym ofoliowanym miejscu ale znowu wydaje mi sie że też lipa ponieważ skóra nie oddycha przez ten czas ale sie moze myle.
Szacuny
0
Napisanych postów
157
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
6375
Podobno (gdzieś czytałem) tłuszcz z komórek łatwiej spalany jest jeśli tkanki są rozgrzane, ale jeśli chcesz zrzucić brzuch to bieganie, siłownia (mięśnie to tkanka aktywna (czy jakoś tak; chodzi o to że im więcej mięśni tym łatwiej spalić) i najważniejsze dieta. A folie zostaw do pakowania jedzenia. Powodzenia
Szacuny
7
Napisanych postów
274
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
3557
mp1992 nieprawda, dieta swoja droga. moze miec dodatni bilans kaloryczny z samej diety ale nadrobic cwiczeniami. Chodzi o ogolny bilans kaloryczny a nie o diete z ujemnym bilansem. tego tak latwo nie przeliczysz.. bo aktywnosc w ciagu dnia przeliczyc na liczby to nie takie latwe. Grube ubieranie sie do aerobow powoduje wieksze pocenie sie ( temperatura ciala wyzsza to chyba logiczne ze sie bardziej pocisz) i ma to wplyw na chudniecie. Ale nie az tak wielki wplyw i najwazniejsze sa aeroby kilkadziesiat minut dziennie i dieta.
I nie chodzi tylko o bilans energetyczny, kalorie. Ale tez o typ tych kalorii, jak szybko wchlanialne, czy to weglowodany rozgalezione czy proste itd.