Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51933
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Witam zakupiłem fortrans w celu wyczyszczenia złogów z jelita parę osób wiem ze takie coś próbowało w różnym celu, mnie przekonała ogólna poprawa funkcjonowania jelit no i ponoć zbawienny wpływ na trądzik i ogólną poprawę cery,
czyszczenie metodą solą glauberską poleca sam Piotrek Głuchowski właśnie min na trądzik więc coś w tym musi być
czytając sporo o jelitach faktycznie problemy trądzikowe mogą leżęc w jelitach zdam mała relacje jak skóra sie poprawi może to kogoś zainteresuję
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348504
Witam
Fortrans to preparat o działaniu przeczyszczającym. Substancją czynną jest tutaj polimer z grupy makrogoli-makrogol 4000. Oprócz tego preparat zawiera również elektrolity, co zabezpiecza przez utratą wody, sodu i potasu. Makrogol zatrzymuje wodę w jelicie i powoduje zwiększenie objętości płynów wraz z rozluźnieniem mas kałowych. Na ten skutek pobudzona jest okręźnica i dochodzi do szybkiego opróżniania jelita grubego i wydalanie zmiękczonego stolca. Ma on więc jak widać bardzo silne działanie przeczyszczające. Fortrans najcześciej stosują osoby, które będą później przechodziły badania endoskopowe bądź zabiegi chirurgiczne.
Dawkowanie zgodne z ulotką :
Dorośli: 1 litr roztworu na 15–20 kg masy ciała Aby przygotować 1 litr roztworu należy zawartość 1 saszetki rozpuścić w 1 litrze zimnej, przegotowanej wody lub niegazowanej wody mineralnej. Wymieszać do całkowitego rozpuszczenia proszku.
Jeśli natomiast chodzi o samo oczyszczanie organizmu to polecam zapoznać się z tą lekturą :
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
9
Napisanych postów
443
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
7193
Zamiennie polecam preparat FLEET - jest jeszcze lepszy, obu używa się przed badaniami obrazowymi (TK lub MRI) brzucha, miednicy bądź jelit;
Fortrans ma poważną wadę - trzeba wypiś cztery litry tego, a smak odrzuca; Fleet pije się jedną szklankę po czym dopija się już normalną wodę w trakcie dnia.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51933
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
tak fleet tez na reckę dobrze sie uśmiechniesz zakręcisz i dostaniesz
co do odżywiania to dostałem wytyczne żeby dzień po a nawet pare dni jeść samo rozgotowany ryz biały, później dokładać lekko strawne źródła białka jaja/ryby mięso darować najlepiej z tydzień dwa
WPC czy białka inne białka tez daruje tydzień
warzyw tez unikać w pierwsze dni po
dorzuce jeszcze dodatkowo prebiotyk
Zmieniony przez - barano90 w dniu 2013-04-18 15:54:05
Szacuny
885
Napisanych postów
35146
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
814700
Barano napisze to o czym juz Ci mowielem Zrobilem czyszczenie tym fortransem, smak kiepski i ciezko wypic, wyszytsko wylatywalo drugim koncem w przeciagu 3-5h, Ja myslalem ze mam jakies zlogi bo ciagle odstaje mi brzuch, zlogow nie bylo, czyszcze nie nie dalo bo widocznie nie bylo czego czyscic, Dodam ze tego samego dnia jadlem normalne zarcie, nie zauwazylem zadnego problemu
1
BO LEPIEJ BYSMY STOJAC UMIERALI NIZ MAMY KLECZAC NA KOLANACH ZYC!
Szacuny
11182
Napisanych postów
51933
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
no wiem dzięki, zobaczymy co to u mnie wyjdzie obstawiam ze pomoże
ja z żarciem poczekam zjem tylko sniadanie lekkie, przyda sie taki detoks, od mięsa również
Szacuny
4
Napisanych postów
815
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
40011
barano- z cera nigdy nie mialem problemow( na cyklu,po, nic) wiec ciezko mi bylo cos zauwazyc albo po prostu nie obserwowalem pod tym katem bo nie taki byl cel tego czyszczenia