Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Frytki bez tłuszczu - jaki zrobić?

temat działu:

Szybkie pytania bez logowania

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 301

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51930 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Jakiś patent na zrobienie batatów bez tłuszczu?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17763 Napisanych postów 132940 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464506
Proste, obrać, pokroić, posypać przyprawami i do piekarnika, oczywiscie nie będą chrupkie jak z oleju, ale ja i tak bym dał do miski trochę oleju i je wymieszał i wtedy do piekarnika

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6313 Napisanych postów 78021 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766925
Przepis na przygotowanie frytek bez tłuszczu nie jest jakiś specjalnie trudny. Wystarczy je po prostu przygotować i upiec. Tutaj nie ma jakichś specjalnych tajemnic. Myjemy i obieramy ziemniaki. Następnie kroimy je oczekiwanej grubości frytki. Aby nie sklejały się w trakcie pieczenia, można wrzucić je wcześniej do wody z cukrem na godzinę. Pozbędziemy się w ten sposób trochę skrobii. Oczywiście należy też pamiętać, aby wybierać ziemniaki specjalne do frytek, a nie sałatkowe o wysokiej ilości skrobii. Później można wrzucić na 2min do wrzątku, żeby zblanszować. Suszymy i pieczemy. Oczywiście można pominąć to wszystko i od razu piec.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Szacuny 14751 Napisanych postów 53558 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 402482
Tak jak koledzy napisali. Nie ma tu żadnej filozofii. Pieczesz w piekarniku i tyle. Dodając tłuszczu może uda się uzyskać efekt chrupkości.

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Czy to jest naturalna sylwetka?

Następny temat

Posiłek do 300 kcal

Alldeynn
Polecane artykuły