Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
3
Napisanych postów
4637
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
17515
Witam wszystkich nie zagladam tu czesto bo dopingiem sie nie interesuje a jako moderator nie chce sie denerwowac kasujac posty zostawie te przyjemnosc kingkongowi.
Interesuje mnie jednak sprawa srodka zwanym "furosemid" slyszeliscie o nim ?
nie wiem co to jest slyszalem ze cos na odwodnienie mozecie napisac cos wiecej...
Szacuny
144
Napisanych postów
4627
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
30336
Fredi kretynie znowu się wtrącasz gdzie nie twoje
miejsce?!
Fire furosemid to diuretyk popularnie furka. Koledzy brali
zbijając wagę na zawody.
I mam prosbę - wykasuj post frediego - KingKong sam
powiedzial, ze goscia trzebaby wywalic ale teraz nie ma czasu zeby ich kasować.
Son Gochan
"Czyń Swoją Wolę niech będzie całym prawem"
Aleister Crowley
Szacuny
20
Napisanych postów
1246
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
59409
To diuretyk,stosowany przed zawodami dla maksymalnego odwodnienia,podawany dożylnie,cholernie niebezpieczny.Pozbawia organizm wody(wydala się ją z moczem),a wraz z nią elektrolitów,przez co zaburza pracę serca(brak potasu i sodu) i powoduje potężne skurcze mięśni szkieletowych.Mohammed Benaziza zmarł przez to,a paru innym(Paul Dillett,Samr Bannout) niewiele brakowało.Widywałem zawodników,których po zażyciu furosemidu padali lub schodzili ze sceny,bo nie mogli wytrzymać skurczów.