Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

GINEKOMASTIA cz. 4

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 2234392

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 72 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 885
siemka, dwa pytania mam czy ginekomastia na obu zdjęciach też tak jak mi wydaje się bardzo duża (na zdjęciu gdzie jestem chudszy z przed 4 lat waga 92 kg/176 cm, na drugim gdzie ulany 104 kg/176 cm aktualne zdjęcie)
Czy gruczoł mógł się rozrosnąć aż do zaznaczonego na czerwono punktu? W dotyku jest to tak samo grudkowa powierzchnia jak w okolicach sutków)
Czy lekarz rodzinny może dać skierowanie na usg piersi w mym wypadku ginekomastii?

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2851 Napisanych postów 5470 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 81363
Schudnij porządnie i sobie zobacz jak wyglądasz po redukcji.
Moim zdaniem wcale nie musi być ginekomastii.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 16 Napisanych postów 261 Wiek 38 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 5073
lildickwtf
siemka, dwa pytania mam czy ginekomastia na obu zdjęciach też tak jak mi wydaje się bardzo duża (na zdjęciu gdzie jestem chudszy z przed 4 lat waga 92 kg/176 cm, na drugim gdzie ulany 104 kg/176 cm aktualne zdjęcie)
Czy gruczoł mógł się rozrosnąć aż do zaznaczonego na czerwono punktu? W dotyku jest to tak samo grudkowa powierzchnia jak w okolicach sutków)
Czy lekarz rodzinny może dać skierowanie na usg piersi w mym wypadku ginekomastii?

zrzuć parę kg USG na fundusz kiepsko na Gino .Prywatnie sto parę zł i zrobione bez problemu ale ty masz jedynie tłuszczyk więc parę kilo zrzuć i po problemie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
od 8 roku mam, 2 lekarzy stwierdziło sporo gruczołu, chce zrobić USG czy to gruczoł bo wiele hajsu wydałem już na badania hormonalne, kiedyś zjechałem z wagą do 83kg to było to jeszcze bardziej widoczne Gino, typowo trójkątna sutwa, może tu nie widać na zdjęciach ale skory pod sutkiem do końca sutka to aż 6cm, mam znajomych z podobną wagą i takim tłuszczowym lipo i to jest dużo mniejsze niż u mnie, dlatego pytam czy wam forumowiczom nie wydaje się też że to 'ogromne' lipo/Gino
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Tu inna perspektywa, cyce ogromne o raczej Gino, od lat to kompleks i żałuję bo na nfz pewnie już by mi wycięli jakbym w wieku 18 lat się zapisał a tak to cena z roku na rok mi rośnie i wizja normalnego życia ucieka

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Tu inna perspektywa, cyce ogromne o raczej Gino, od lat to kompleks i żałuję bo na nfz pewnie już by mi wycięli jakbym w wieku 18 lat się zapisał a tak to cena z roku na rok mi rośnie i wizja normalnego życia ucieka

cyce jak u starej ku**y za przeproszeniem

//Samo się zdublowalo to nie ja, proszę o kasację jednegk

Zmieniony przez - lildickwtf w dniu 2024-07-10 23:08:08

Zmieniony przez - lildickwtf w dniu 2024-07-10 23:09:02
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6313 Napisanych postów 78022 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766929
Być może i jest ginekomasta. Tego nie da się określić po samym zdjęciu. Należy wykonać badanie fizykalne, a do tego również USG. Wtedy wszystko będzie jasne i kalrowne. Można będzie zastanowić się co robić dalej z tym problemem. W tej chwili bez wątpienia jest znaczna otyłość i ona zagraża zdrowiu, a nawet i życiu. W takiej sytuacji, przejmowanie się estetyką, schodzi na drugi plan. Sugeruję zmienić swoje nawyki żywieniowe i wprowadzić aktywność fizyczną. Redukując tkankę tłuszczową, poprawi się również wygląd sylwetki i ilość jej w okolicy sutków.
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 16 Napisanych postów 261 Wiek 38 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 5073
jeśli pod sutkiem czujesz twardy GUz który otoczony jest mięką tkanką to Gino jeśli to niezbyt twarda tkanka sama totłuszcz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
ja miałem twarde guzki więlkości 3cm było je widać jak naciskałem palcami na USG nic nie wyszło ten weterynarz co nie ciął niby wyciął takie placki po około 3 cm więc na uzg nie wyszło
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 59 Napisanych postów 186 Wiek 33 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 4712
Można wycinać gino już jak jest małe i niewidoczne, czy musi się rozwinąć do jakiegoś stopnia?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Obwisła skóra po odchudzeniu [mężczyzna]

Następny temat

problemy po cyklu

Alldeynn
Polecane artykuły