Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

GINEKOMASTIA cz. 4

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 2233870

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2851 Napisanych postów 5469 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 81355
Tak było zaraz po zabiegu (tydzień po)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2851 Napisanych postów 5469 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 81355
A tak latem, już po wakacjach

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 55 Wiek 24 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 593
Bardzo dobrze to wygląda
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6313 Napisanych postów 78010 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766864
Twój przykład zdecydowanie pokazuje w tym kierunku dwie istotne kwestie, które mają ważne znaczenie w zasadzie po każdej operacji, zabiegu, czy też kontuzji.

Przede wszystkim, aby wrócić do pełni sprawności, czy też wyglądu, w tym przypadku, trzeba czasu.

Drugą kwestią jest odpowiednia rehabilitacja w określonym kierunku. Tutaj akurat istotną kwestią będzie prawidłowe odżywianie i włączenie treningu siłowego. Niezadowolone z efektów są w dużej mierze osoby, które nie dbają o te podstawy w swoim życiu.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Dziękuję Panowie!
Domer - owszem, czas dojścia do siebie u każdego wygląda inaczej.
Po operacji słyszałem, że to co będzie po pół roku, będzie efektem finalnym.
I w moim wypadku wcale zadowolony nie byłem. O ile bez koszulki to fajnie wyglądało, o tyle w upiętej koszulce, prawy sutek był bardzo powiększony i wyglądało to źle.
Byłem kilka razy na kontroli, postanowiliśmy z lekarzem, że jeśli efekt będzie taki to pomyślimy o jakiejś korekcie (lekarz wtedy zalecał masaże, ale nie stosowałem ich ponieważ sutek był opuchnięty i wyglądał jeszcze gorzej).
Ostatnia wizyta po wakacjach jednak rozmyła wszelkie wątpliwości i jestem zadowolony. Tak zostawiamy.

Ja trenuję cały czas, w tym roku miałem czas w maratonie tylko o 2 minuty gorszy niż mój rekord życiowy sprzed 10ciu lat, a bieganie postawiłem piętro niżej niż rower
Do tego siłownia (jeśli miałbym zostawić tylko jeden sport, pomimo kilkunastu lat treningów, to zostawiłbym tylko siłownię - tak uwielbiam trening siłowy) i coś tam wygląda, aczkolwiek wyglądałem zdecydowanie lepiej w okolicach lipca / sierpnia. Teraz mam roztrenowanie biegowe i mniej ruchu, stąd przepraszam za formę

Zastanawia mnie kwestia "ciemnej strony mocy". Ja nigdy w życiu nie brałem SAA. Nie wiem co byłoby gdybym zaczął - była kiedyś i gdzieś tam świta cały czas pokusa, ale ryzyko nawrotu gino oraz możliwość utraty włosów mnie powstrzymuje.

No i jeszcze informacyjnie, może kogoś interesuje kiedy warto iść na zabieg - ja mam 38 lat i żałuję, że poszedłem tak późno.

Zmieniony przez - tomaszS w dniu 2024-11-08 09:48:43
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 55 Wiek 24 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 593
Tak trzymać efekt i podejście bomba
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6313 Napisanych postów 78010 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766864
Nie żebym namawiał Ciebie do stosowania jakikolwiek środków zabronionych w sporcie (sam tego nigdy nie robiłem i nie mam zamiaru), ale kwestia łysienia, bezpłodności, marskości wątroby, czy też powtórnego wystąpienia ginekomastii jest raczej mitem, lub też sytuacją, która moze mieć miejsce, w sytuacji osób nie mających pojęcia o tym co stosują i w jaki sposób należy to robić. Ewentualnie gdy skłonności do łysienia już są i prędzej, czy późnej i tak by do tego doszło. Wiedza i świadomość tego co robimy, oraz kontrola badań będzie kluczowa.
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 59 Napisanych postów 186 Wiek 33 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 4712
Czy możecie polecić jakąś klinikę w Poznaniu? Ewentualnie Wrocław. Nie chce się sugerować ceną, ale zdecydowanie wolałbym zapłacić bliżej 12k, niż 16

Zmieniony przez - Nebulah w dniu 2024-11-18 15:10:15
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 4 Na forum 147 dni Przeczytanych tematów 262
Hej.
Ja po zabiegu 2 miesiące. Miałem usuwany tłuszcz i tkankę. Z prawej strony wycięto tkankę 5x6x1,5 cm do badania. Z wyników wynika, że wszystko ok. Prawa pierś jest wklęsła po zabiegu. Lekarz mówił, że to kwestia tygodni i się wyrówna. Czy wiecie może z doświadczenia czy piersi się formują po zabiegu? Przesyłam zdjęcie przed i po zabiegu. Pozdrawiam

Zmieniony przez - Vincent 46+ w dniu 2024-11-27 22:20:01
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Obwisła skóra po odchudzeniu [mężczyzna]

Następny temat

problemy po cyklu

Alldeynn
Polecane artykuły