Szacuny
2
Napisanych postów
233
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
6203
czesc. mam 15 lat, wczoraj zauważyłem na głowie w cześci potylicznej 3 guzy. po prawej stronie mam jednego małego guza, zaś po lewej stronie mam 2 guzy(jeden jest większy drugi mniejszy). Dodam ze 4 miesiące uprawiam kulturystyke i zastanawia mnie czy to nie z powodu nadmiernych ćwiczeń.
Te guzy napewno nie powstały w wyniku uderzenia.
prosze o wytłumaczenie mi z czego mogą byc te guzy?????
Szacuny
2
Napisanych postów
233
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
6203
krzykacz. własnie poczytałem troche o kości potylicznej i żeczywiscie jest ona guzowata, ale moje guzy nie są normalne ponieważ pokazałem je rodzicom i sami stwierdzili ze są wielkie i nawet widoczne a u nikogo takich z mojej rodziny nie ma. poza tym jak je dotknę to bolą jakby nabite guzy.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
20985
Napisanych postów
71624
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
576937
Każdy z Nas ma inną budowę czaszki - stąd różnica może być większa lub mniejsza. Poza tym "poza tym jak je dotknę to bolą jakby nabite guzy" może rzeczywiście są.
Więc albo natura, albo uraz mechaniczny. No chyba, że wyolbrzymiasz problem...
Szacuny
2
Napisanych postów
233
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
6203
krzykacz moze i masz racje, dla upewnienia za tydzien pojade do lekarza i napisze w tym poscie co mi powiedział, na wszelki wypadek przerwe tez na tydzien ćwiczenia
Szacuny
2
Napisanych postów
233
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
6203
krzykacz, a guzy (z tyłu szyji, nie wiem jak ten odcinek sie nazywa)
ale tak mniej więcej zaraz jak sie kończy czaszka(to jest juz chyba szyja, ale z tyłu) tam tez mam guza-czy w tym miejscu tez moze cos oznaczac????????